Redactia.ro

Romina Gingașu, acuzații grave la adresa lui Călin Georgescu: „Nu era cine părea să fie”

Romina Gingașu, soția miliardarului italian Piero Ferrari și o prezență discretă dar influentă în spațiul public internațional, a făcut recent o serie de dezvăluiri șocante în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”. Aceasta a lansat acuzații directe și bine argumentate la adresa lui Călin Georgescu, fost candidat la președinția României, susținând că întreaga imagine publică a acestuia s-ar baza pe o rețea sofisticată de manipulare digitală.

Suspiciuni încă din seara alegerilor: „Cine este acest Călin Georgescu?”

Romina Gingașu a mărturisit că nu auzise niciodată de Călin Georgescu până în seara alegerilor, când a început să primească apeluri din mai multe colțuri ale Europei. Prieteni influenți din Bruxelles și Haga o contactau constant pentru a afla cine este această persoană care captase atât de multă atenție într-un timp atât de scurt.

„În seara alegerilor, telefoanele au început să sune și nu s-au oprit timp de o săptămână. Prieteni în funcții importante din Bruxelles și Haga mă întrebau: ‘Cine este Călin Georgescu?’. Niciunul dintre noi nu-l cunoștea, dar părea că devine dintr-o dată un personaj influent. Am fost intrigată”, a povestit Romina.

Acces la platformele serviciilor secrete americane: începutul dezvăluirilor

Întâmplarea a făcut ca un prieten al Rominei, aflat într-un serviciu secret american, să-i ofere acces pentru o perioadă limitată la o platformă de informații clasificate. Aceasta a fost scânteia care a declanșat suspiciunile.

„Un prieten dintr-un serviciu american m-a contactat și mi-a dat acces timp de 30 de minute la o platformă a serviciilor. Ce am descoperit acolo m-a lăsat fără cuvinte. Am înțeles imediat că omul pe care opinia publică îl percepea ca un salvator nu era ceea ce pretindea. Nu era persoana care părea. Apoi am ieșit din sistem și am început să conectez toate informațiile”, a declarat ea în cadrul interviului.

Campanie digitală masivă cu sute de mii de conturi false pe TikTok

Cea mai gravă acuzație adusă de Romina Gingașu îl vizează pe Călin Georgescu pentru presupusa manipulare digitală în masă. Potrivit acesteia, politicianul ar fi beneficiat de o campanie digitală susținută, alimentată de aproximativ 300.000 de conturi false pe TikTok, care vizau în mod special diaspora românească.

„Campania a fost foarte bine gândită. 300.000 de conturi false, cu mesaje țintite către românii din diaspora. Nu era întâmplător. Se foloseau algoritmi care direcționau conținutul exclusiv către un public vulnerabil, ușor de impresionat și, în același timp, cu o implicare emoțională mare față de țară. Eu nu sunt utilizator TikTok, dar prietenii mei au observat invazia de mesaje pro-Georgescu”, a detaliat Gingașu.

Colaborare cu angajați TikTok din Londra: verificări și rapoarte trimise în China

După descoperirea acestor detalii, Romina a apelat la rețeaua sa de contacte pentru a investiga mai profund fenomenul. A luat legătura cu prieteni care lucrează în cadrul companiei TikTok, în biroul de la Londra, solicitându-le să identifice sursa și amploarea conturilor false.

Inițial, reacția angajaților a fost una rezervată, dar după insistențele Rominei, platforma a trimis rapoarte oficiale către conducerea TikTok din China pentru a analiza cazul.

„Le-am spus: ‘Acum e momentul să faceți ceva pentru țara voastră’. Timp de trei zile i-am contactat încontinuu. Mi-au spus că nu știu cum să trimită rapoartele pentru că nu era considerată o problemă internațională. A fost nevoie de apariția a două-trei știri pentru ca superiorii să aprobe transmiterea datelor mai departe. În cele din urmă, rapoartele au fost trimise în China”, a afirmat Gingașu.

Românii din diaspora, victimele unei campanii dezinformatoare

Romina și-a exprimat regretul profund față de faptul că românii din afara granițelor țării au fost manipulați de o persoană care, în opinia ei, nu avea legitimitatea morală sau intelectuală de a se prezenta drept o alternativă politică viabilă.

„Românii au fost mințiți. Eu am avut mereu încredere în diaspora, în discernământul ei. Dar, în cazul lui Călin Georgescu, ceea ce s-a întâmplat este fără precedent. O campanie gândită, artificială, susținută cu ajutorul tehnologiei și al rețelelor sociale, a indus în eroare sute de mii de oameni. Era un candidat-fantomă, un personaj digital creat pentru a păcăli publicul”, a spus ea cu fermitate.

Manipularea digitală ca armă politică: un precedent periculos

Cazul expus de Romina Gingașu ridică semne de întrebare serioase despre viitorul campaniilor politice, într-un context în care platformele de social media devin din ce în ce mai influente în formarea opiniei publice. Utilizarea conturilor false, a boturilor și a algoritmilor de amplificare a mesajelor reprezintă nu doar o problemă tehnică, ci o chestiune de securitate națională.

Romina a ales să vorbească public tocmai din convingerea că are o responsabilitate morală ca persoană publică. Dezvăluirile sale deschid o discuție necesară în societatea românească despre modul în care adevărul poate fi distorsionat într-o lume digitalizată.

„Când am văzut toate aceste lucruri despre el, am decis că trebuie să postez. Sunt persoană publică, nu pot rămâne tăcută. E datoria mea să spun adevărul, să trag un semnal de alarmă. Îmi pare rău că diaspora a fost fraudată în acest mod, dar sper ca pe viitor oamenii să fie mai atenți”, a încheiat Romina Gingașu.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect