Redactia.ro
Home » Sport » S-a aflat adevărul! De ce a plecat Vettel de la Ferrari

S-a aflat adevărul! De ce a plecat Vettel de la Ferrari

Sebastian Vettel, Formula 1

S-a aflat adevărul. Potrivit presei, Ferrari nu a intenționat niciodată să-i prelungească contractul lui Sebastian Vettel. Italienii se gândeau la un nou pilot încă din iarnă.

Sebastian Vettel și Ferrari au anunțat că au decis să se despartă. Potrivit jurnaliștilor de la The Race, italienii au decis de ceva vreme să nu îi mai oferit un nou contract pilotului. Acesta avea o înțelegere valabilă până la finalul anului 2020. Discuțiile cu Carlos Sainz Jr. au început încă din iarnă. Italienii s-au orientat spre pilotul spaniol din mai multe motive. În ultimii ani, acesta a demonstrat că poate evolua la un nivel înalt și ar putea ataca primele locuri din clasamet. La Red Bull Racing-Honda a reușit să-și treacă în palmares palmares 8 victorii de etapă. Un alt motiv pentru care a fost ales spaniolul ar fi cel financiar. Sebastian Vettel primea 45.000.000 de dolari, în timp ce Sainz Jr s-a mulțumit cu 6-7 milioane de euro.
Ferrari a mai avut un nume pe listă, Daniel Ricciardo. Australianul a decis însă să accepte oferta celor de la McLaren.

Vettel ar putea să se retragă din Formula 1

După plecarea de la Ferrari, Vettel nu are foarte multe obțiuni. Una dintre ele ar putea fi echipa Renault.

“Ce se întâmplă de câteva luni încoace ne-a făcut pe mulți dintre noi să reflectăm asupra priorităților reale din viață. Îmi voi lua timp pentru a reflecta la ceea ce contează pentru mine”, a spus pilotul.

Pilotul german era la Ferrari din anul 2015. Are în palmares patru titluri mondiale câștigate cu Red Bull, dar niciunul luat de când a ajuns la italieni. Cea mai bună clasare a lui Sebastian Vettel (32 de ani) în ultimii ani a fost în 2017, când a devenit vicecampion mondial.

“Atât eu, cât şi echipa am realizat că nu mai există o dorinţă comună de a rămâne împreună din sezonul viitor”, anunța Sebastian Vettel, în urmă cu câteva zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: