Redactia.ro
Home » Homepage » Salutul cu cotul nu mai este recomandat de OMS. Ce propune în schimb

Salutul cu cotul nu mai este recomandat de OMS. Ce propune în schimb

salutul cu cotul

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu mai recomandă salutul cu cotul. Mesajul vine chiar de la șeful instituției, care spune că trebuie evitată această formă de salut pentru că nu este bine să ne apropiem la mai puţin de un metru de o altă persoană.

Salutul cu cotul devenise un obicei printre șefii de stat, oamenii din showbiz, liderii protecției civile, experți sau medici. În schimb, Tedros Adhanom Ghebreyesus recomandă să ducem mâna la inimă pentru a ne saluta cu persoanele pe care le întâlnim.

„Când salutați oamenii, cel mai bine este să evitați să vă atingeți cu coatele, deoarece acest lucru vă face să vă aflați la mai puțin de un metru distanță unul de celălalt. Mie îmi place să pun o mână pe inimă pentru a saluta persoanele în aceste zile”, a scris directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesusr, potrivit Hotnews.

Iranienii se salută cu piciorul

China, epicentrul epidemiei, a amplasat în Beijing panouri roșii care recomandă ca în loc să-și dea mâna în semn de salut, oamenii să-și împreuneze propriile mâini. În Iran, salutul cu piciorul a înlocuit salutul cu mâna, potrivit digi24.ro.

Franța, locul unde strângerile de mână sunt înlocuite cu îmbrățișări și săruturi pe obraz chiar și între persoane care abia s-au cunoscut, schimbarea obiceiurilor pare și mai grea. Un consilier de etichetă spune că toate aceste obiceiuri pot fi înlocuite cu o privire sugestivă.

Cinci forme de salut fără contact fizic

Strânsul mâinii sau sărutul pe obraz sunt aproape interzise în plină pandemie. La nivelul întregii lumi oamenii au reinventat modul în care se salută cu apropiații pentru a se asigura că nu răspândesc coronavirusul.

  • Fă cu mâna prietenilor sau apropiaților
  • Fă salutul Vulcan. Dacă ești fan Star Trek, iată că poți face acest salut, nu doar în glumă, ci cât se poate de serios.
  • Fă semnul păcii. O formă de salut pe care o recunoaște întreaga planetă.
  • Ridică șapca sau pălăria. E un gest politicos și e cât se poate de elegant.
  • Bate un high five la distanță
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: