Redactia.ro
Home » Știri » Sateliții Starlink se vor putea vedea cu ochiul liber, chiar în această seară, în jurul orei 23

Sateliții Starlink se vor putea vedea cu ochiul liber, chiar în această seară, în jurul orei 23

Sateliţii Starlink vor putea fi observați din nou cu ochiul liber chiar în această seară, vineri, 4 iunie, în jurul orei 23.

Conform celor de la Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”, aceștia vor începe să fie vizibili aproximativ la ora 22:58, înspre noord-vest și vor dispărea în umbra Pământului în jurul orei 23:06. Cercetătorii din cadrul Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” îi sfătuiesc pe români să privească înspre nord, iar sateliții vor apărea din stânga.

În seara de vineri, 4 iunie, se poate vedea cu ochiul liber un șirag de sateliți Starlink. Sateliții încep să se vadă de la ora 22:58, înspre nord-vest, și dispar în umbra Pământului la 23:06, înspre est, când încă sunt sus pe cer. Dacă priviți înspre nord, sateliții vor apărea din stânga.
Cer senin!”, a fost mesajul celor de la Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”.

Nu este pentru prima oară când Sateliții Starlink se pot vedea cu ochiul liber

În luna octombrie a anului 2020, Sateliții Starlink au traversat din nou cerul și au putut fi observați cu ochiul liber.

Ce înseamnă sateliți Starlink. Sunt lansați de Elon Musk

Sateliții Starlink au fost lansați de Space X a lui Elon Musk. Rolul lor este acela de a îmbunătăți calitatea legăturii de internet la nivel mondial. Această salbă de sateliți formează o rețea care, în forma finală, va acoperi întreaga suprafață a pământului, la o înălțime de peste 500 km. Sateliții cântăresc aproximativ 200 de kilograme, sunt echipați cu un panou solar și urcă pe cer timp de 4 luni, de lanasare, până când ajung în punctul optim.

Momentan, proiectul este în faza de testare, dar ce e interesant, e ca sateliții pot fi văzuți. Iar fenomenul e spectaculos, semănând cu stele căzătoare sau a fost comparat cu apariția Saniei lui Moș Crăciun.

James Darpinian, inginer Google, a dezvoltat un website unde oricine poate vedea când vor traversa sateliții cerul în zona în care se află. Pe ecran va fi afișată data, ora și locul pe cer pe unde vor trece sateliții Starlink.

Ce vor face acești sateliți

Spre finalul acestui an, sateliții Starlink vor fi lansați oficial. Din anul 2021, aceștia se vor extinde global, devenind disponibili în mai multe țări. Deocamdată există 422 de sateliți Starlink pe poziții. Ultimii lansați, în număr de 60, vor crește numărul la aproape 500 de sateliți pentru îmbunătățirea internetului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: