Redactia.ro
Home » Știri » Scade vârsta de pensionare. Președintele Iohannis a semnat documentul

Scade vârsta de pensionare. Președintele Iohannis a semnat documentul

Ar putea crește varsta de pensionare

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea potrivit căreia beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora.

Proiectul a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD, potrivit Agerpres. Actul normativ a fost adoptat, marți, de Camera Deputaţilor, care a fost for decizional.

Ce români sunt vizați

„Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza

extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase,

a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu,

a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau

de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate, de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de

radiaţii din minereuri radio-active, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic,

a prelucrării ţiţeiului sulfuros,

desulfurarea benzinei, a ţiţeiului parafinos şi neparafinos,

a distilării ţiţeiului în vederea producerii păcurii şi a uleiurilor”, se arată în proiectul de lege, promulgat joi de președintele Klaus Iohannis.

Vârsta de pensionare scade pentru cei care au locuit în aceste zone

Zeci de mii de români vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani de zile, fără nicio penalizare, din cauza poluării. Este vorba despre locuitorii din următoarele localități: Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Turnu-Severin, Slatina, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele, precum şi în localităţile Aninoasa, Baia de Criş, Băiţa, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila, Petroşani, Şoimuş, Teliuc, Uricani, Veţel, Vulcan din judeţul Hunedoara, localităţile Abrud, Baia de Arieş, Lupşa, Roşia Montană şi Zlatna din judeţul Alba, localităţile Bacău şi Oneşti din judeţul Bacău, localităţile Victoria şi Făgăraş din judeţul Braşov, localităţile Anina, Armeniş, Ciudanoviţa, Moldova Nouă, Oţelu Roşu şi Reşiţa din judeţul Caraş-Severin.

Alte localități menționate în lege sunt: localităţile Câmpia Turzii, Dej şi Turda din judeţul Cluj, localitatea Galaţi din judeţul Galaţi, localităţile Brăneşti, Drăgoteşti, Fărcăşeşti, Mătăsari, Motru, Negomir, Plopşoru, Rovinari, Urdari şi Turceni din judeţul Gorj, localităţile Ciulniţa şi Slobozia din judeţul Ialomiţa, localităţile Brazi şi Ploieşti din judeţul Prahova, localităţile Iacobeni şi Vatra Dornei din judeţul Suceava, localităţile Fârdea, Margina, Nădrag şi Tomeşti din judeţul Timiş, localitatea Mina Altân Tepe din judeţul Tulcea, localităţile Berbeşti şi Râmnicu Vâlcea din judeţul Vâlcea, pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: