Redactia.ro
Home » Sport » Scandal între FRF și LPF! Acuze grave!

Scandal între FRF și LPF! Acuze grave!

LPF, FRF, Răzvan Burleanu, Justin Ștefan,

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu i-a acuzat ieri pe oficialii LPF că ar dori să controleze arbitrajul. Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, îi cere acum preşedintelui FRF, explicații.

Răzvan Burleanu a atacat dur conducerea LPF. Acesta a vorbit despre implementarea sistemului VAR în Liga I. Cum acest lucru s-a tot amânat, șeful FRF a spus că ar putea să-i suspecteze pe cei de la LPF că doresc „controlul arbitrajului” pentru a favoriza unele cluburi.

„Am avut însă surpriza să văd că, deşi deţinătorul de drepturi TV a oferit această posibilitate de a acoperi cheltuielile cu tehnologia VAR, LPF nu acoperă niciun cost în cadrul acestui proiect chiar dacă Liga I nu este organizată de către federaţie. Discuţiile s-au blocat fiindcă, deşi se acoperă cheltuielile cu pregătirea arbitrilor în cuantum de aproximativ 500.000 de euro, palavragiii de la LPF îşi doresc să îşi asume acest proiect şi au solicitat să îşi asume managementul implementării VAR, deşi LPF nu acoperă niciun leu în acest proiect.
Altfel spus, LPF îşi doreşte să conducă arbitrajul românesc pe banii Federaţiei Române de Fotbal. Îi suspectez chiar că îşi doresc un control pe arbitraj, pe care să îl tranzacţioneze în avantajul vreunui club, aşa cum există astăzi suspiciuni că o fac la nivel de comisii jurisdicţionale”, a declarat Burleanu.

Justin Ştefan îi răspunde șefului FRF

După acuzațiile făcute de Răzvan Burleanu, cei de la Liga profesionistă cer explicații.

„Şi dacă tot vorbeşte de transparenţă, îl aşteptăm pe domnul Burleanu să ne spună cât la sută din veniturile FRF (inclusiv pomană primită de la FIFA şi de la UEFA), merg efectiv în bugetul cluburilor afiliate la FRF? Nu de alta, dar în cazul LPF, circa 90% din veniturile comerciale realizate de noi merg către cluburile din Liga 1.
Iar acum, pentru că m-a făcut curios, îi adresez şi eu domnului Burleanu câteva întrebări, deşi sunt sigur că vor rămâne fără răspuns: 1. Care este bugetul anual de salarii al FRF? 2. Care este valoarea anuală a diurnelor de deplasare plătite de FRF preşedintelui Burleanu din 2014 până în prezent? 3. Câţi bani s-au cheltuit de FRF în proiectele eşuate ale centrelor de excelenţă?
Cât despre suspiciunile de control al LPF asupra arbitrajului şi asupra comisiilor jurisdicţionale, îl aştept pe Răzvan Burleanu să vină urgent cu probe, pentru că altfel este de-a dreptul ridicol. Mi se pare că după 7 ani de mandat domnul Burleanu nu ştie că CCA, comisie din cadrul FRF, deleagă arbitrii şi observatorii de arbitri, iar Comitetul Executiv al FRF numeşte membrii comisiilor jurisdicţionale. Aşa încă mă întreb retoric nu cumva cei care îi deleagă sau îi numesc pe arbitrii şi pe membrii comisiilor jurisdicţionale sunt primii care pot avea controlul asupra celor delegaţi sau numiţi?”, a scris Justin Ştefan pe pagina sa de Facebook.

Sistemul de arbitraj VAR trebuie implementat de Liga profesionistă, aceasta fiind deținătorul drepturilor TV.
Federaţia Română de Fotbal trebuie să se ocupe doar de pregătirea arbitrilor.

„În cadrul protocolului VAR, LPF şi FRF au anumite obligaţii: LPF să furnizeze tehnologia (există deja două maşini de VAR, aşa încât LPF şi-a făcut treaba), iar FRF să furnizeze formarea arbitrilor VAR, ceea ce am constatat cu toţii că nu s-a întâmplat până acum. LPF nu poate acoperi costurile pentru educarea arbitrilor deoarece această chestiune ţine, potrivit legii şi regulamentelor, de FRF.
Ba mai mult, după ce FRF va furniza arbitrii VAR, cluburile din Liga I vor plăti baremurile acestor arbitri. Aşadar FRF trebuie să scoată bani din buzunar pentru a-şi ajută arbitri să se califice profesional şi să poată câştigă mai mulţi bani”, a mai scris Ştefan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: