Redactia.ro
Home » Sport » Când vor reveni suporterii români pe stadioane!

Când vor reveni suporterii români pe stadioane!

fani stadioane, Justin Ștefan, LPF

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, încearcă să facă tot ce poate pentru ca suporterii să revină pe stadioane cât mai repede. Acesta vrea să meargă cu reprezentanții fanilor la ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.

Pe pagina oficială de Facebook a Ligii Profesioniste, Justin Ștefan a avut o discuție cu suporterii. Aceștia au cerut să revină pe stadion mai devreme de luna aprilie. În România spectatorii nu au mai putut participa la competiții din primăvara anului 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

„Am avut o discuție telefonică săptămâna aceasta cu ministrul Novak și am stabilit o întâlnire pe chestiunea spectatorilor pe stadioane. Eu am declarațiile dânsului în care spune că undeva în aprilie este fezabil să se întoarcă spectatorii pe stadioane. Pentru mine, raportat la ce se întâmplă azi în România e destul de târziu aprilie. Dar hai să spunem că ăsta e cel mai prost scenariu şi am avea spectatori la meciurile naționalei din martie şi după aceea la play-off şi play-out.
Eu spun că e un termen destul de lung, şi nu mă gândesc undeva la 3-4 luni, pentru că nu înțeleg de ce trebuie să mai așteptăm atât. Nu putem să legăm deschiderea stadioanelor de chestiunea vaccinării. Eu îi voi propune ministrului să ne mai întâlnim o dată, să merg împreună cu liderii galeriilor de la cât mai multe cluburi şi să ne luăm un angajament clar. Adică în măsura în care se deschid stadioanele noi vom respecta regulile, iar dacă nu le respectăm se întâmplă asta sau asta… şi chiar la situația de a se închide stadionul respectiv. Vedem azi în legislație că spectacolele în aer liber sunt permise cu o condiție, să nu fie mai mult de 500 de persoane. OK, la fotbal 500 de persoane nu ar fi o situaţie fericită… dar poate începem şi cu 500”, a spus secretarul general al LPF.

Fanii nu sunt obligați să se vaccineze

Suporterii au fost curioși să afle dacă sunt obligați să se vaccineze pentru a merge pe stadion. Deocamdată, Justin Ștefan spune că nu s-a discutat nimic despre o asemenea condiție.

„Din anumite interpretări am concluzionat că se încearcă legarea numărului de persoane vaccinate de deschiderea stadioanelor. Dar nu cred că s-ar putea face astfel de îngrădiri, cel puțin cât timp vaccinul nu va fi la dispoziția întregii populații. Dar nu mi s-ar părea potrivit să existe o asemenea legătură şi nici nu am auzit despre așa ceva”, a mai spus Ștefan.

Există o serie de reguli pe care fanii vor fi nevoiți să le respecte în momentul în care vor merge din nou la meciuri.
Clubul gază este obligat să asigure distanțarea socială. Trebuie să se asigure că fiecare persoană își ocupă locul și nu migrează în alte sectoare, așa cum se întâmpla frecvent. Biletele trebuie să fie personalizate pentru ca fiecare spectator să poată fi identificat. De asemenea trebuie măsurată temperatura fiecărei persoane care intră în stadion și montarea dispozitivelor pentru igienizarea mâinilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: