Redactia.ro
Home » Știri » Schimbare importantă pentru șoferii din România. Proiectul este în Parlament

Schimbare importantă pentru șoferii din România. Proiectul este în Parlament

Schimbare importantă pentru șoferii din România. Proiectul este în Parlament

Șoferii din România sunt vizați de un proiect de lege, care ar putea aduce modificări în Codul Rutier. Iată despre ce e vorba.

Schimbare importantă pentru șoferii din România. Proiectul este în Parlament

România rămâne în topul țărilor europene cu cele mai multe accidente fatale. Datele Eurostat indică 86 de decese la un milion de persoane, în 2022, a relatat G4Media.ro.

Tocmai de aceea, faza scurtă sau luminile diurne (DLR) ar putea deveni obligatorii pe toate drumurile din România pe timp de zi.

Șoferii din România ar putea să fie obligați să aprindă faza scurtă sau luminile de întâlnire și pe drumurile naționale și județene din România, indiferent dacă este zi sau noapte. În prezent, faza scurtă este obligatorie doar pe autostrăzi, drumuri expres sau europene.

Proiectul de lege se află în Parlament, iar modificările la Codul Rutier urmează să fie votate în Camera Deputaților. Dacă proiectul de lege privind modificarea OUG 195/2002 va fi votat pozitiv de către deputați, el va trebui promulgat de președintele Klaus Iohannis, apoi publicat în Monitorul Oficial, înainte de a se aplica.

Numărul de persoane decedate în accidente rutiere la nivelul Uniunii Europene (UE) a înregistrat o creștere în anul trecut, conform datelor. Această creștere poate fi asociată cu ridicarea restricțiile impuse de pandemie. Mai exact, anul trecut, aproximativ 20600 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere, la nivelul Uniunii Europene, ceea ce reprezintă o creștere de 3 % față de 2021. Obiectivul stabilit de UE și ONU este de a reduce la jumătate numărul de decese în accidente rutiere până în 2030. Acest obiectiv global este promovat prin intermediul unor măsuri și inițiative menite să îmbunătățească siguranța rutieră și să reducă riscurile în trafic.

Este important ca eforturile la nivel național și internațional să continuie, pentru a îmbunătăți siguranța rutieră și a reduce numărul de accidente și decese. Este nevoie astfel de implicarea tuturor părților interesate, inclusiv autorități, conducători auto, pietoni și societate, în ansamblu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: