Redactia.ro
Home » Stil de viață » Se apropie sezonul lor și nu mulți știu că au numeroase beneficii. Iată cât de bune sunt castanele pentru sănătate

Se apropie sezonul lor și nu mulți știu că au numeroase beneficii. Iată cât de bune sunt castanele pentru sănătate

Castanele sunt nucile comestibile ale copacilor și arbuștilor care aparțin genului Castanea. Au un gust delicios, ușor dulce și sunt incredibil de versatile. Le puteți încorpora într-o varietate de feluri de mâncare, cum ar fi umpluturi, salate, supe și multe altele. Există multe tipuri diferite de castane și au calități similare. Cele mai frecvente tipuri includ castanul american, castanul chinezesc, castanul japonez sau coreean și castanul european. Castanele sunt bogate în substanțe nutritive care au fost legate de multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele.

Au numeroase substanțe nutritive

Castanele sunt o sursă bună de multe vitamine și minerale, precum cupru, mangan, vitamina B6, vitamina C, tiamină, folat, riboflavină și potasiu. Sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, cu 15% din nevoile tale zilnice în 10 castane prăjite. Comparativ cu majoritatea celorlalte nuci, castanele conțin mai puține calorii, deoarece sunt sărace în grăsimi. De asemenea, conțin mai multe carbohidrați decât majoritatea nucilor și conțin o cantitate bună de fibre.

Ajută la sănătatea inimii

Pentru început, acestea conțin antioxidanți, cum ar fi acidul galic și elagic. Studiile au constatat că acești antioxidanți pot ajuta la protejarea inimii împotriva stresului oxidativ, o afecțiune care poate crește riscul de accidente vasculare cerebrale și boli de inimă. Castanele conțin acid galic și ellagic, care pot ajuta la protejarea celulelor inimii împotriva stresului oxidativ. Sunt, de asemenea, o sursă bună de potasiu, care este benefic pentru inimă, potrivit healtline.com.

Îmbunătățesc controlul glicemiei

Menținerea zahărului din sânge la un nivel sănătos este importantă pentru sănătatea dumneavoastră, dar mai ales dacă aveți prediabet sau diabet. Castanele au mai multe proprietăți interesante care pot ajuta la controlul glicemiei. Castanele sunt o sursă bună de fibre, care vă pot ajuta să vă echilibrați nivelul zahărului din sânge și să preveniți vârfurile. În plus, studiile au arătat că antioxidanții castanilor pot contribui la creșterea sensibilității la insulină.

Pot ajuta la scăderea în greutate

Castanele sunt bogate în fibre, ceea ce vă poate ajuta să slăbiți, încetinind digestia alimentelor și reducându-vă pofta de mâncare. De asemenea, conțin mai puține calorii decât alte soiuri de nuci datorită conținutului lor scăzut de grăsimi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: