Redactia.ro
Home » Știri » Se recalculează salariul minim pe economie? Care e propunerea Guvernului

Se recalculează salariul minim pe economie? Care e propunerea Guvernului

salariul minim pe economie

Românii vor primi mai mulți bani începând de anul viitor, când salariul minim pe economie se va calcula în funcție de coșul minim de consum pentru un trai decent. Această modificare va fi făcută după 20 de ani de când există același coș minim de consum.

Crește salariul minim pe economie din 2021.Câți bani ar putea primi un muncitor

Salariul minim pe economie din țara noastră va crește începând din 2021, deoarece acesta va fi calculat în funcție de necesitățile pe care o persoană le are. Acest lucru acoperă toate lucrurile materiale de care o persoană are nevoie, cum sunt alimentele, produsele de igienă, dar de această dată sunt incluse și vacanțele sau ieșirile în oraș.

Totuși, până la acest moment nu este cunoscută suma exactă de care un român ar avea nevoie pntru a-și asigura acest coș minim de cumpărături. Conform scenariului prezentat de autorități, o persoană poate trăi decent la noi în țară cu un salariul de 2.600 de lei. În schimb, dacă este vorba despre o familie cu doi copii, atunci suma crește și este vorba de un coș minim de cumpărături de 7.000 de lei.

Ce va conține coșul minim pentru un trai decent

Aceste sume nu sunt, însă, reprezentative, pentru că acest calcul, pe baza căruia va crește salariul minim din România, va fi realizat de Institutul Național de Statistică.

Coșul minim de cumpărături, pe baza căruia se va stabili noul salariu minim din țara noastră, este compus din alimente, haine și încălțări, produse de uz casnic, dar și unele servicii care fac parte din viața de zi cu zi.

Astfel, în categoria alimente intră 67 de produse, cele mai multe din toată lista. Este vorba despre carne de pui, de pește, fructe și legume.

La capitolul îmbrăcăminte, au fost incluse 24 de articole vestimentare, pentru fiecare sezon în parte.

Coșul minim include chiar și vizitele la frizerie sau coafor sau abonamentele la mijloacele de transport în comun sau la companii de telefonie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: