În primul rând, Dacă privești la propriu ”partea plină a paharului”, mai ales pe perioada verii, sucul de portocale este una dintre cele mai plăcute variante pe care le ai la dispoziție pentru a te răcori. Cel mai bun suc de portocale se obține din fructe proaspăt stoarse, fără a adauga nici un fel de alte ingrediente. Îl poți folosi și atunci când vrei să accentuezi savoarea anumitor dulciuri sau mâncăruri delicioase.
Conținutul în nutrienți și beneficiile consumului de suc de portocale
Sucul proaspăt de portocale este deosebit de bogat în vitamina C, vitamina A, tiamină (vitamina B1), potasiu, cupru și magneziu. Totodată, deși este sărac în fibre, fresh-ul de portocale este bogat în fructoză. Printre beneficiile consumului de suc de portocale se numără: întărirea sistemului imunitar, îmbunătățirea circulației sângelui(vitamina B9 contribuie la creșterea numărului de celule roșii și la oxigenarea organismului), sucul având proprietăți detoxifiante (o porție de fresh de portocale furnizeaza aproximativ 50% din necesarul zilnic de vitamina A), și fiind și anticancerigen (datorită conținutului mare de vitamina C și hesperidină, un antioxidant care contribuie la încetinirea dezvoltării tumorilor).
Care sunt etapele preparării fresh-ului de portocale?
Iată care sunt etapele de care ar fi preferabil să ții cont atunci când prepari sucul de portocale:
Pentru prepararea fresh-ului de portocale, fructele trebuie ținute la temperatura camerei sau la cald, lucru va facilita stoarcerea.
După ce fructele au fost încălzite, lasă-le să se răcească înainte de a le rostogoli pe o masă sau pe o suprafață solidă, cu ajutorul palmei. Rostogolește-le până când simți că fructul se înmoaie.
Taie fiecare portocală în jumătate. Așează o jumătate pe storcăîtor, apasă cu putere și rotește fructul pentru a elimina sucul. Zeama poate fi stoarsă și dacă strângi portocala cu mâna.
După ce ai terminat de stors fructele, scoate semințele din storcător.
În funcție de preferințe, o parte din pulpa fructului, colectată pe fundul storcătorului, poate fi adăugată juice-ului, de îndată ce semințele au fost îndepărtate. Dacă este necesar să folosești pulpa fără suc, separă juice-ul de pulpă.
Fresh-ul de portocale se servește rece.
Fresh-ul de portocale este sănătos atâta timp cât este consumat în cantități mici – maxim ½ pahar, dimineața. Sucul nu trebuie să înlocuiască fructele proaspete, iar pentru cei care își doresc un boost de imunitate, reprezintă cea mai potrivită alegere.