Redactia.ro
Home » Știri » Secretul celui mai pufos cozonac. Nu multe gospodine îl știu 

Secretul celui mai pufos cozonac. Nu multe gospodine îl știu 

cozonac

Pe măsură ce se apropie Paștele, vine și  momentul preparării celei mai populare delicatese pascale, cozonacul. Pentru a obține un cozonac delicios și bine rumenit, există câteva sfaturi și trucuri pe care ar trebui să le urmați.

Secretul celui mai pufos cozonac. Nu multe gospodine îl știu

Fiecare rețetă are propriul său truc care îi poate oferi un gust unic și delicios, poate chiar diferit de ceea ce suntem obișnuiți. Cozonacii nu sunt o excepție de la această regulă, iar acum, cu apropierea rapidă a sărbătorilor pascale, este momentul potrivit să descoperim cum să pregătim cei mai gustoși cozonaci.

Există un truc pe care puțini români îl cunosc și anume că vasul folosit pentru a frământa aluatul ar trebui să fie călduț. Cea mai simplă metodă este să îl clătiți în apă fierbinte, dar este important să îl uscați complet înainte de a-l utiliza. Un alt truc similar este să încălziți laptele folosit pentru maia, dar trebuie să fiți atenți să nu-l încălziți prea mult. Un al treilea sfat important este să nu deschideți ușa cuptorului în primele 20 de minute de coacere a cozonacilor.

Ce făină trebuie să folosești pentru cozonac

Făina 000 este ideală pentru a realiza un aluat pufos și aerat pentru cozonac. Este important să fiți atenți la modul de depozitare a făinii, care trebuie păstrată în recipiente etanșe pentru a evita umezeala.

Drojdia proaspătă este recomandată pentru a obține un aluat perfect de cozonac, deoarece va ajuta la creșterea acestuia mai rapid. Este important să frământați aluatul bine. Deși cozonacul tradițional românesc este cel cu nucă, puteți umple aluatul cu rahat, stafide, mac sau ciocolată.

Aluatul este cea mai importantă parte a cozonacului. Pentru a-l realiza, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de făină, 50 g de drojdie, 300 g de zahăr, 2 plicuri de zahăr vanilat, 500 ml de lapte, 150 g de unt topit, 20 ml de rom sau esență de rom, o păstă de sare, 5 gălbenușuri de ou și coaja rasă de la o lămâie. Este important ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: