Redactia.ro
Home » Stil de viață » Secretul unui somn liniștit. Care este temperatura optimă din dormitor pentru un somn odihnitor?

Secretul unui somn liniștit. Care este temperatura optimă din dormitor pentru un somn odihnitor?

Cum să adormi în mai puțin de două minute. Secretul soldaților americani

S-a aflat care este, de fapt, secretul unui somn liniștit. Specialiștii au aflat, în urma unor studii, care este temperatura optimă din dormitor pentru un somn cu adevărat odihnitor.

Vrei să știi cum să te odihnești mult mai bine? Chiar dacă ți se pare confortabil când este cald în casă, o temperatură prea ridicată te împiedică să ai un somn liniștit. Cercetătorii americani au făcut niște teste și au aflat care este, de fapt, numărul de grade ideal pe care trebuie să îl ai în dormitor, dacă vrei să dormi fără probleme.

Temperatura optimă din dormitor pentru un somn odihnitor

Când vine vorba despre somn, nu este bine să ai o temperatură prea mare în dormitor. Specialiștii au reușit să afle care este numărul corect al gradelor pe care trebuie să le ai în această cameră, dacă îți dorești un somn corespunzător.

Studiul realizat de cercetătorii americani a inclus datele strânse de-a lungul a 11.000 de nopți ale subiecților, în timp ce aceștia dormeau. Așa s-a aflat că temperatura ideală pentru dormitor trebuie să fie undeva între 20 și 25 de grade Celsius. Dacă este mai joasă sau mai ridicată decât acest nivel, atunci ai parte de un somn în care nu te odihnești cu adevărat.

Persoanele ale căror ședințe de somn au fost analizate de oamenii de știință sunt în Boston, un oraș de coastă cu veri calde și umede, dar și cu ierni reci și pline de furtuni de zăpadă. Ei au dormit în casa proprie pe toată durata studiului. Atunci când au dormit într-o cameră a cărei temperaturi era de fix 20 grade Celsius atunci cu dormit cel mai mult timp ca durată, conform Daily Mail.

Dacă dormi într-o cameră în care sunt 30 de grade Celsius, atunci te odihnești cel mai puțin, au mai aflat cercetătorii. Acest impact al temperaturii din dormitor este unul mai mare decât se așteptau mulți.

În momentul în care nu dormi bine ajungi să ai probleme cu stresul, cu anxietatea, te simți obosit/ă, îți schimbi brusc stările emoționale, îți este mai greu să te concentrezi și să lucrezi. Se pare că efectul pe termen lung este unul la fel de nociv precum consumul de alcool seara sau resimțirea unei dureri cronice.

Sursă foto: Pixabay

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: