Redactia.ro
Home » Știri » Sentință definitivă pentru Liviu Dragnea. Nu va fi eliberat din închisoare, așa cum a cerut

Sentință definitivă pentru Liviu Dragnea. Nu va fi eliberat din închisoare, așa cum a cerut

Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor

Liviu Dragnea rămâne în continuare după gratii, după ce judecătorii Tribunalului București i-au respins definitiv cererea de eliberare condiționată. Judecătorii au apreciat ca nefondată contestația depusă. Fostul lider PSD a ispășit doi ani din pedeapsa de  trei ani şi jumătate, primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Sentință definitivă pentru Liviu Dragnea. Nu va fi eliberat din închisoare așa cum a cerut

Liviu Dragnea va putea reveni cu nouă cerere de eliberare condiționată, de la Penitenciarul Rahova, după trei luni,  mai exact după 27.08.2021. Decizia definitivă a judecătorilor Tribunalului București, de a-i respinge cererea de eliberare condiționată, vine la doi ani, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat în mai 2019, la trei ani şi jumătate,  în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, transmite HotNews.

„Respinge contestaţia formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondată. Admite contestaţia formulată de PICCJ -DNA împotriva sentinţei, pe care o desfiinţează în parte, în sensul că propunerea sau cererea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită după 27.08.2021”,  este decizia de joi a Tribunalului București.

Ce a spus Liviu Dragnea, miercuri, în sala de judecată

Hotărârea instanței survine la o zi după ce s-a decis judecarea cererii lui Dragnea, în condițiile în care avocata sa a solicitat amânarea până când Curtea de Apel București hotărăște ce se va întâmpla cu cererea de strămutare a procesului. Liviu Dragnea nu a fost prezent fizic, miercuri, alături de avocata sa, Flavia Teodosiu, în sala de judecată. A luat parte la proces prin videoconferință, afirmând că a suportat ”toate abuzurille” de după gratii.

„Tot ce a spus doamna avocat este susţinut de mine. Am avut o sancţiune. Este vorba despre o convorbire online dintre mine şi o persoană de pe lista suport aprobată de penitenciar. Eu trebuie să primesc o pedeapsă pentru că am criticat puterea?Sunt o persoană relativ cunoscută. Poate să spună cineva despre mine că am avut un comportament negativ? Am suportat toate abuzurile la adresa mea în aceste luni: dreptul la hrană, la sănătate, la muncă. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis. Eu am înţeles pentru ce am fost adus aici. Nu înţeleg de ce nu pot beneficia de dreptul de liberare. Am îmbunătăţit viaţa a milioane de români, fără să cer nimic în schimb„, a afirmat fostul lider PSD.

Pe data de 27 aprilie, fostul lider PSD a mai depus o cerere de eliberare a sa, la Judecătoria Sectorului 5, dar i-a fost respinsă. Ulterior, Dragnea a contestat decizia. Atunci, magistratul și-a motivat decizia prin faptul că, deși Liviu Dragnea a executat 2/3 din pedeapsă, necesar pentru a fi eliberat condiţionat ”nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare. „Eliberarea petentului, prin simpla împlinire a fracţiei şi în contextul unui comportament civilizat – normal de altfel, ar fi de natură a avea un efect total opus. Evident, o astfel de măsură nu ar fi de natură a avea un efect descurajant, ba din contră, ar dovedi o lipsă de reacţie din partea statului faţă de cei care încalcă normele legale”, a motivat Judecătoria Sectorului 5.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: