Redactia.ro
Home » Știri » Și Rusia primește ultimatum. Anonymous către firmele străine care refuză să plece din Rusia: ”Vă oferim 48 de ore să reflectați!”

Și Rusia primește ultimatum. Anonymous către firmele străine care refuză să plece din Rusia: ”Vă oferim 48 de ore să reflectați!”

Nu numai Rusia oferă ultimatumuri pentru Ucraina, ci le și primește la rândul ei. Grupul de hackeri Anonymous le-a cerut companiilor străine să se retragă din Rusia în 48 de ore.

Anonymous, ultimatum pentru firmele străine care încă nu au plecat din Rusia

Hackerii au și ei războiul lor, dar împotriva Rusiei. Anonymous a început un ”război cibernetic” împotriva Rusiei imediat după invazia în Ucraina.

„Facem apel la toate companiile care continuă să opereze în Rusia plătind taxe la bugetul regimului criminal al Kremlinului: Retrageți-vă din Rusia! Vă oferim 48 de ore să reflectați și să vă retrageți din Rusia, altfel veți fi sub ținta noastră!”, este mesajul transmis de Anonymous.

Ce companii au plecat din Rusia. Ce companii au rămas

Sute de companii, din toate domeniile, au părăsit sau și-au suspendat operațiunile din Rusia. Nu toate, însă. Există încă nume mari care refuză să renunțe la afacerile de pe piața rusească, piață cu peste 144 de milioane de consumatori.

Printre companiile vizate de mesajul Anonymous se află Subway, Nestle, Burger King, Marriott, ASUS sau Raiffeisen Bank. Sunt doar câteva dintre firmele care nu au fugit de regimul Kremlinului. La polul opus, printre cele mai mari branduri care au plecat din Rusia se află: Coca-Cola, Pepsi, Starbucks sau McDonald’s

„Ieșiți acum. Sunt bani plini de sânge!”, a afirmat și miliardarul australian Andrew Forrest, fondatorul Fortescue Metals Group, potrivit go4it.ro. Acesta investise, înainte de izbucnirea conflictului, în energie regenerabilă în Rusia. Potrivit acestuia, la cârma țării se află „un criminal”. „Trebuie să facem totul ca să nu susținem acel criminal”, a adăugat Forrest.

BBC a reușit să stea de vorbă cu mai mulți hackeri care activează sub umbrela Anonymous. Una dintre cele mai de impact lovituri date de Anonymous a fost preluarea controlului asupra celor mai importante televiziuni din Rusia, unde au fost redate imagini reale, necenzurate, de pe frontul din Ucraina.

Hackerii și-a justificat gestul susținând că ucrainenii nevinovați sunt masacrați. „Vom intensifica atacurile asupra Kremlinului, dacă nu se face nimic pentru a restabili pacea în Ucraina”, au susținut cei din Anonymous.

„Sunt gata să pun mâna pe armă și să merg să apăr Ucraina, dar consider că abilitățile mele sunt mai bine fructificate în fața calculatorului. Așa că sunt aici, acasă, cu cele două laptop-uri ale mele, coordonând această rezistență IT”, a spus unul dintre hackerii Anonymous.

Deși acțiunile lor sunt menite să vină în ajutorul cetățenilor ucraineni, ele pot avea un impact devastator pentru rusi, în cazul unei greșeli, motiv pentru care demersurile grupului sunt considerate ilegale de către autorități, iar cei identificați ar putea fi trași la răspundere.

Hackerii se apără, însă, și susțin că nu fură și nici nu împărtășesc informații secrete, ci doar încearcă să le arade rușilor adevărul de pe frontul din Ucraina.

Mai mult, hackerii Anonymous anunță că plănuiesc un atac de proporții în zilele viitoare, potrivit BBC.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: