Redactia.ro
Home » Sport » Simona Halep a primit „Steaua României” în grad de Cavaler!

Simona Halep a primit „Steaua României” în grad de Cavaler!

GALERIE FOTO (2) Simona Halep a primit „Steaua României” în grad de Cavaler

Simona Halep a primit „Steaua României” în grad de Cavaler. Președintele României, Klaus Iohannis i-a dat Reginei de la Wimbledon cea mai înaltă distincție oferită de Statul roman. Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni. Sportiva a venit însoțită de toată familia, dar și de iubitul ei, afaceristul Toni Iuruc. Simona Halep a ales pentru acest evenimet o șinută sobră, o rochie neagră. Pe parcursul ceremoniei se putea citi pe fața ei emoția. A ținut și un scurt discurs în care a muțumit celor care au ajutat-o în carieră.

Simona Halep:”Sunt emoționată, acest moment este mai greu decât finala de la Wimbledon.”

“Este mai greu decât finala, sunt foarte emoționată. Este o recunoaștere și o prețuire față de munca mea. Sper să inspir toți copiii. Vreau să le mulțumesc parinților și antrenorilor pe care i-am avut de când am început tenisul. Ei au pus câte o cărămidă. Mulțumesc echipei mele, lui Teo Cercel și domnului Dobre. Le mulțumesc românilor care mă susțin necondiționat. Cel mai mult le mulțumesc pentru energia pozivită. Sunt mândră că sunt româncă! Vă mulțumesc!”, a spus Simona Halep.

Klaus Iohannis:”Când spui Simona Halep, spui România”

„ A oferit românilor o mare bucurie, dar și un exemplu. Avem în fața noastră o mare campioană. Îi oferim cea mai înaltă distincție pentru trofeul de la Wimbledon, dar și pentru parcursul de până acum. Ați scris o pagina de istorie în 55 de minute. A fost mai mult decât un meci. A fost o dovadă de concentrare. Ați demonstrat că prin efort și pasiune se pot obține rezultate deosebite. Vă mulțumesc pentru modul în care promovați România. Sunteți o luptătoare și refuzați să vă dați bătută. Onorată audiență, permiteți-mi să îmi îndrept atenția către familia Simonei Halep. Vă mulțumesc pentru că ați crescut un mare sportiv, dar și un mare om, sincer, cu o conduită exemplară. De azi înainte, când spui Simona Halep, spui România! Vă mulțumesc!”, a spus Klaus Iohannis.

Campioana de la Wimbledon a mai primit și ”Crucea Patriarhală”

Patriarhul Daniel i-a oferit Simonei Halep cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române, ”Crucea Patriarhală”, după succesul de la Wimbledon.

„Simona este pentru mulţi tineri astăzi un simbol al hărniciei, perseverenţei şi speranţei. Ne bucurăm să scoatem în evidenţă că toate realizările domniei sale sunt expresia talentului cultivat prin efort susţinut, prin efort constant. Vă dorim ani mulţi, cu sănătate şi bucurie şi mult ajutor de la Dumnezeu!”, i-a spus patriarhul Daniel în cadrul ceremoniei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: