Redactia.ro
Home » Știri » Simona Halep, decorată de președintele Klaus Iohannis

Simona Halep, decorată de președintele Klaus Iohannis

simona halep

Simona Halep va fi decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în cadrul unei ceremonii ce va avea loc marți, 30 iulie, la Palatul Cotroceni.

Președintele României Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de decorare a Simonei Halep.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru câștigarea Trofeului de Tenis de la Wimbledon, pentru rezultatele sportive excepționale obținute de-a lungul carierei, pentru desăvârșirea poziției în rândul celor mai bune jucătoare ale lumii, precum și pentru talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internațional și popularizării acestuia în rândul tinerilor, fiind un simbol al tinerei generații de sportivi, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler sportivei Simona Halep”, se arată într-un comunicat remis de Administrația Prezidențială.

Ceremonia de decorare va avea loc marți, 30 iulie, ora 12:00, la Palatul Cotroceni.

Și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a acordat campioanei Simona Halep cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române. Pe lângă Crucea Patriarhală, Simona Halep a mai primit de la Patriarhul Daniel o Biblie „Centenar”. La eveniment au fost prezenţi atât părinţii Simonei Halep şi alţi apropiaţi ai campioanei, cât şi consilieri patriarhali, clerici, ostenitori ai Reşedinţei Patriarhale.

Sportiva va fi numită cetățean de onoare al Iașiului

Jucătoarea de tenis, în vârstă de 27 de ani, va fi cetăţean de onoare al municipiului Iaşi. Propunerea a venit în şedinţa de Consiliu Local de vineri, 26 iulie. Cel care a venit cu propunerea este consilierul local Florentin Ciobotaru, iar primarul Mihai Chirica s-a arătat entuziasmat de ea. Ciobotaru a declarat că Simona Halep este un simbol naţional şi ar trebui cinstită în fiecare oraş, nu doar în cel natal, potrivit Mediafax.

„Trebuie să dăm şi noi ceea ce se cuvine celor care fac cinste României. Cred că este oportună invitaţia ca marea noastră campioană Simona Halep să accepte să devină cetăţean de onoare al urbei noastre. Chiar dacă este dobrogeancă, Simona Halep este o româncă, o sportivă care trebuie cinstită cum se cuvine în toate oraşele ţării, pentru că ne reprezintă cu cinste. Dacă s-ar putea, într-o şedinţă următoare să-i adresăm această invitaţie campioanei noastre. Iar dacă am putea beneficia şi de prezenţa ei fizică, ar fi excepţional. Dar măcar să accepte să devină cetăţean de onoare, pentru că este un sportiv emblematic”, a declarat prof. Florentin Ciobotaru.

De asemenea, în cinstea campioanei de la Wimbledon, baza sportivă a Primăriei de la Ciric ar putea purta numele ei. „Nu vrem să se arate că suntem oportunişti, ci vrem să tratăm această invitaţie ca pe o oportunitate de promovare a unui simbol naţional faţă de tânăra generaţie. În plus, ne gândeam la baza noastră de la Ciric cu terenuri de tenis şi vrem să-i propunem Simonei Halep să-i poarte numele. Vom veni în şedinţa următoare, după ce vom avea o corespondenţă cu domnia sa”, a declarat primarul Mihai Chirica.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: