Redactia.ro
Home » Știri » Singapore a ajuns cel mai curat oraș din lume datorită draconicelor legi pe care le are. Ce să nu faci când mergi în Singapore

Singapore a ajuns cel mai curat oraș din lume datorită draconicelor legi pe care le are. Ce să nu faci când mergi în Singapore

Singapore a ajuns cel mai curat oraș din lume datorită draconicelor legi pe care le are. Ce să nu faci când mergi în Singapore

De ani întregi, Singapore se află pe primul loc în topul celor mai curate orașe din lume dar și cu o rată a criminalității foarte scăzută, ceea ce este poate de așteptat, dat fiind că există o multitudine de  legi și amenzi usturătoare care se aplică fără echivoc.

Prim-ministrul Kuan Yew care a ajuns la putere în 1959 și a rămas în funcție mai bine de trei decenii a implementat o serie de reforme care erau menite să transforme complet orașul-stat dintr-unul sărac și murdar într-unul atractiv și prosper.

Cum a devenit Singapore cel mai special oraș din lume

În 1965 când Singapore a devenit stat independent, capitala sa nu era decât un port sărac și murdar de la marginea lumii a treia, iar faptul că el deține acum titlul de cel mai curat oraș de pe planetă i se datorează în mare parte lui Kuan Yew.

Contribuția sa este considerată decisivă pentru uimitoarea transformare și pentru cele mai bune locuri în cele mai pozitive liste. Pe lângă faptul că e cel mai curat oraș din lume este și unul din orașele cu cea mai dezvoltată economie din lume.

Legislația anticorupție a devenit deosebit de drastică, funcționarii publici fiind plătiți cu salarii foarte bune pentru a fi încurajați să contribuie la aplicarea legilor și la progresul economic. S-au oferit locuri de muncă din companiile străine care și-au deschis filiale în Singapore și astfel au profitat și de o întărire a relațiilor internaționale.

Orașul protejează mediul cu orice preț

Kuan Yew a insistat foarte mult pe mediu și a ordonat plantarea a mii de copaci și curățarea apelor care erau foarte murdare. Prim-ministrul era atât de hotărât să transforme orașul încât a înăsprit legile atât de mult cât să nu fie tentat nimeni să le încalce.

Unul din marile succese a fost desprinderea de țara vecină de care care era dependentă în ceea ce privește alimentarea cu apă. Singapore și-a creat propriul sistem de reciclare și curățare a apei. Metoda a devenit atât de eficient și de avansată, încât astăzi, Singapore poate obține apă de băut numai din tratarea apelor reziduale.

Civilizația pare că a depășit orice așteptare în cea mai mică țară din  sud-estul Asiei și toată bunăvoința oamenilor vine din legile pe care trebuie să le respecte. Amenzile pentru nerespectarea legilor sunt usturătoare iar sancțiunile ajung până la privarea de libertate.

Cele mai ciudate legi ale orașului-stat

Dacă intenționezi să fii turist în Singapore trebuie să te documentezi bine înainte și asta pentru că lucrurile normale sunt anormale în orașul-stat iar repercursiunile pot fi de neimaginat.

Cei care uită să tragă apa la toaletă în locuri publice primesc amenzi începând de la 150 de dolari și asta doar la prima abatere. Aruncarea gunoiului neregulamentar se pedepsește cu o amendă de circa 300 de dolari, în funcție de mărimea obiectului.

Guma de mestecat a fost interzisă din 1990 până în 2004. Acum se poate comercializa, dar doar în cantități reduse și exclusiv pentru igiena orală.

Măsura a fost una justificată pentru că Singapore cheltuia aproape 150.000 de dolari anual pentru curățarea trotuarelor și a dispozitivelor cu senzori de la metrou, care erau dezactivate de vandali folosind guma de mestecat.

Dacă folosiți Wi-Fi de la altă persoană se consideră a fi „fraudă prin internet”. Pedeapsa pentru această încălcare este o amendă de 10.000 de dolari sau 3 ani de închisoare.

De asemenea, hrănirea porumbeilor este o infracțiune în Singapore. În cazul în care sunteți că oferiți pâine sau orice altceva la păsări, veți plăti amendă de 500 de dolari.

Plimbatul în pielea goală prin casă nu se permite. Dacă ați încălcat această lege, s-ar putea să fiți acuzați de pornografie, care se pedepsește cu închisoare sau amenzi mari. Draperiile trase sunt cea mai bună soluție când vă pregătiți să faceți duș.

În ultimul deceniu, orașul a deținut primul loc în topul celor mai râvnite orașe și este considerat și un bun mediu pentru afaceri. Acest loc este dovada vie că omul sfințește locul și că doar ordinea poate crea o realizare incredibilă pentru un loc care nu demult era la fel de mizer ca multe altele de pe planetă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: