Redactia.ro
Home » Știri » Sondaj IMAS. Sondajul care aruncă scena politică în aer

Sondaj IMAS. Sondajul care aruncă scena politică în aer

GALERIE FOTO (3) sondaj

Liberalii își continuă creșterea în sondaje. Un sondaj IMAS realizat în ianuarie la comanda Europa FM și citat de Hotnews arată că PNL conduce detașat în sondaje. Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare 47,4% dintre români care ar merge la vot i-ar vota pe liberali.

Pe locul doi în preferințele celor chestionați sunt social-democrații. PSD este creditat cu un scor electoral de 20,6%, cu două procente în plus față de ultima lună a anului trecut.

alegeri

Cu un procent a crescut și USR, care în ianuarie a fost preferat de 12,4% dintre respondenții IMAS. Împreună, USR și PLUS ar obține 15,8 la sută din voturi.

UDMR este cotat cu 4,7% dintre opțiuni, în scădere cu 0,3%, PMP cu 1,8%, în minus cu 1,2% față de decembrie. ALDE are 3,2% în sondajul IMAS.

alegeri

Cea mai mare scădere față de luna decembrie o înregistrează Pro România, partidul condus de Victor Ponta având o cotă electorală de 3,8%, față de 6,4% în decembrie.

Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI. Pentru acest studiu au fost intervievate 1007 persoane cu vârste de 18 ani și peste. Perioada de realizare a interviurilor a fost 13 – 31 ianuarie 2020. Eroarea de eşantionare este ± 3.1%.

Liderii PNL se reunesc înaintea moţiunii de cenzură

Biroul Permanent Naţional al PNL şi grupurile parlamentare ale formaţiunii se reunesc, luni, într-o şedinţă, la Camera Deputaţilor, înainte de citirea moţiunii de cenzură depuse de PSD.

Biroul Permanent Naţional al PNL, împreună cu grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaţilor şi Senat, se vor reuni, luni, începând cu ora 11:00, la sala grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, au transmis reprezentanţii PNL pentru News.ro.

Şedinţa are loc înaintea prezentării, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, a moţiunii de cenzură.

Moţiunea de cenzură “Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, iniţiată de PSD şi UDMR, după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin, va fi citită în Parlament de la ora 14.00.

Duminică, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, spunea că parlamentarii liberali vor participa la moţiunea de cenzură şi nu vor sta în bănci.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: