Redactia.ro
Home » Știri » Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă, a transmis un mesaj dur din SUA. ”Copiii nu trebuie să fie în plasament toată viața lor”

Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă, a transmis un mesaj dur din SUA. ”Copiii nu trebuie să fie în plasament toată viața lor”

GALERIE FOTO (2) Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă, a transmis un mesaj dur din SUA. ”Copiii nu trebuie să fie în plasament toată viața lor”

Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă, a transmis un mesaj dur din SUA, pentru familia care a crescut-o. Ce a spus fetița care a șocat o țară întreagă!

Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă, a transmis un mesaj dur din SUA. ”Copiii nu trebuie să fie în plasament toată viața lor”

În urmă cu doi ani, imaginile cu Sorina, o fetiță din Baia de Aramă, au împărțit România în două. Aceste imagini au provocat un scandal uriaș, asta pentru că pe filmare se vede cum autoritățile o smulgeau pe Sorina din brațele asistenților maternali care o crescuseră până la 7 ani pentru a fi dată spre adopție unei familii din SUA.

Acum, după doi ani de la eveniment, tânăra a transmis din America un mesaj dur la adresa familiei Șaramăt, cea care a crescut-o. Sorina Săcărin și mama ei adoptivă au fost invitate la o dezbatere organizată de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil, iar puștoaica a vorbit despre discriminare și despre dreptul oricărui copil de a avea o viață fericită.

Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă, a transmis un mesaj dur din SUA. ”Copiii nu trebuie să fie în plasament toată viața lor”

”Când o familie vrea să adopte un copil, adulții ar trebui să le spună copiilor, este grozav vei avea o viață mai bună, îți vei face prieteni noi. Copiii au dreptul să aibă o familie reală, naturală sau adoptivă și să nu fie prinși în plasament toată viața lor!”, a spus Sorina, în cadrul dezbaterii online din cadrul proiectului ”Forma Schimbării. Tinerii și FONPC – dialog pentru schimbare”.

Mesajul Sorinei reprezintă o nouă lovitură pentru familia Șaramăt, care a crescut-o pe fată din postura de asistenți maternali. Cei doi soți au încercat din răsputeri să oprească adopția fetiței de către familia de români din Statele Unite, arată wowbiz.ro.

Sorina va milita pentru drepturile copilului

”Sorina spunea că va milita pentru drepturile copilului la o familie și mai ales că va vorbi despre faptul că asistenții maternali trebuie să-i ajute pe copii să meargă către familiile lor și nu să-i pună să plângă când vin familiile, să nu le spună că acești oameni le vor răul, să nu-i pună să spună că nu vor să meargă într-o familie. Mulți vor spune că trebuie să-i înțelegem pe asistenții maternali, pentru că se atașează de copii și le este greu să se despartă de ei.

Sigur că înțelegem acest lucru, e greu să te desparți, însă atunci când accepți să fii asistent maternal ești format, semnezi un contract și știi că rolul tău este unul temporar.(…)

Poate că tot efortul familiei Săcărin a adus o schimbare a practicilor, însă rămâne întrebarea cine va răspunde și când pentru tot răul făcut Sorinei? Ce se va întâmpla cu asistenții maternali care au încălcat legea, cu cei care au reținut ilegal pașaportul fetiței.

Oare este România capabilă să ducă la bun sfârșit un proces? Oare vor fi jurnaliștii atât de vigilenți încât să mai întrebe din când în când dacă existe verdicte în acest caz?”, se arată într-un text postat de organizatorul dezbaterii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: