Redactia.ro
Home » Știri » Spania a redus numărul infectărilor cu coronavirus. Cum a reușit

Spania a redus numărul infectărilor cu coronavirus. Cum a reușit

Specialiștii au descoperit mai multe forme de COVID.

În timp ce alte țări europene și nu numai, duc o luptă grea cu evoluția cazurilor de coronavirus, inclusiv România, alte țări încep să aibă rezultate mai bune din acest punct de vedere. Este vorba despre Spania, care a reușit să reducă numărul infectărilor printr-o anumită metodă. 

Spania a redus numărul infectărilor

Spania începe să stea mai bine la capitolul evoluției cazurilor de coronavirus. În timp ce în alte țări europene, inclusiv în România, numărul bolanvilor este tot mai mare, ibericii încep să înregistreze cifre tot mai reduse. Asta datorită unei metode pe care o poate adopta orice țară, informează spynews.ro

Cum a reușit Spania să reducă numărul infectărilor cu coronavirus

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez a declarat, duminică, în urma unui summit online, G20 care a avut loc timp de două zile, faptul că în țară s-au înregistrat doar 400 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, în medie, timp de 14 zile. Asta după ce la începtul lunii noiembrie, Spania a înregistrat 530 de cazuri covid.

Potrivit premierului Pedro Sanchez, acest rezultat se datorează și stării de urgență impuse luna trecută.  ”Strategia funcţionează”,a menţionat premierul spaniol. De asemenea, acesta a mai precizat că Spania a ajuns la un asemenea stadiu și datorită faptul că prin noua stare de urgență nu s-au impus noi restricții.

Românii și alți străin, trebuie să facă un test PCR la intrarea în Spania

Cu toate acestea, a fost impusă, de către autoritățile spaniole o măsură valabilă pentru români și alți cetățeni străini. Cei care își doresc să meargă în Spania vor trebuie să prezinte la intrarea în țară un test PCR pentru Covid-19, finalizat în ultimele 72 de ore. Dacă se va încălca această regulă, se va aplica o amendă colosală, de mii de euro.

 Cazuri coronavirus România

Între timp, în România s-au înregistrat 4207 cazuri noi și 130 de decese. Numărul pare să fie și la noi în scădere după ce în țară s-au adptat noi restricții și s-a impus carantină în anumite zone. Mai mult, președintele Klaus Iohannis a precizat, luni, cum va avea loc vaccinarea anti-coronavirus.

Șeful statului a dezvăluit că vaccinarea din primăvara anului 2021 se va face etapizat: la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”. De asemenea, președintele a spus că va exista un site special pentru campanie, iar vaccinul este unul sigur. Prioritari vor fi medicii și pacienții cu forme grave. Ulterior, restul populației.

Am discutat și despre necesitatea ca serviciile medicale de vaccinare să fie ușor accesibile pentru categoriile țintă, ceea ce implică un efort logistic și de transport în condiții sigure, adaptate caracteristicilor noului vaccin. Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva SARS-CoV2 fac parte: personalul din domeniul sănătății, tot personalul din domeniul sănătății, ca și cel din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație.

Strategia de distribuție va ține cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare vaccin în parte, Ministerul Apărării fiind cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum și a celor 6 depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale fixe și mobile”, a explicat șeful statului, în urma unei ședințe cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: