Redactia.ro
Home » Știri » Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la „tulpina românească” de COVID19. Aceasta ar fi mult mai dăunătoare

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la „tulpina românească” de COVID19. Aceasta ar fi mult mai dăunătoare

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la _tulpina românească_ de COVID19

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la „tulpina românească” de COVID19. Specialiștii susțin că după tulpina britanică și cea africană ar fi apărut și mutația românească care ar fi mult mai periculoasă decât cele două. Se pare că oamenii din Danemarca ar fi fost afectată de această nouă tulpină, care ar fi luat naștere chiar în România.

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la „tulpina românească” de COVID19. Aceasta ar fi mult mai dăunătoare

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la „tulpina românească” de COVID19. O nouă alertă a fost anunță de specialiștii din România, după ce ar fi fost descoperit tulpina românească. Pe lângă cele două deja cunoscute în întreaga lume, precum tulpina britanică și africană, ar fi apărut o nouă mutație a COVID19, aceasta fiind tulpina românească.

Conform specialiștilor, populația din Danemarca ar fi fost afectată de această tulpină, iar cel mai îngrijorător este faptul că noua tulpină ar fi mult mai puternică și ar rezista la medicamente.„O nouă tulpină a virusului îi îngrijorează pe specialişti. Se numeşte N439k şi a afectat până acum o bună parte din populaţia Danemarcei şi, se pare, şi-ar avea originile în România. Despre această nouă tulpină se ştie că are o rezistenţă mult mai mare la medicamente şi anticorpi decât varianta originală a Covid-19. Până şi specialiştilor, în prezent, le este greu să estimeze exact cu câte tulpini se confruntă. Cele mai cunoscute sunt cea britanică şi cea africană„, potrivit Observator. Reprezentanții Institutului de Sănătate Publică trag un semnal de alarmă, menționând că există riscul ca după răspândirea tulpinii britanice în România, alte tulpini să apară în țară.

Ce spun autoritățile despre al treilea val de epidemie

În același timp, există și problema unui al treilea val de pandemie de coronavirus. Autoritățile trag un semnal de alarmă și susțin că oamenii trebuie să respecte toate măsurile de protecție și să facă tot ce se stă în putință pentru a respecta regulile, în acest fel va scădea riscul de a se ajunge la al treilea val de pandemie. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că mai multe localități din Timiș și Maramureș au fost băgate în carantină pentru a evita, creșterea numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus.

În prezent au fost raportate 28 de cazuri de infectare cu noua tulpina britanică de coronavirus. Cazurile confirmate sunt în : București (92 de cazuri), județul Timiș (11 cazuri), județul Cluj (9 cazuri), județul Ilfov (6 cazuri), județul Suceava (8 cazuri), județul Botoșani (5 cazuri), județul Vâlcea (4 cazuri), județul Galați (4 cazuri), județul Caraș-Severin (2 cazuri), județul Argeș (2 cazuri), județul Gorj (2 cazuri), județul Covasna (9 cazuri) și din județele Giurgiu, Constanța, Mureș, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila, Bihor și Dolj (câte 1 caz).

De asemenea, cazurile confirmate provin dintr-un număr total de 499 de secvențieri care au fost raportate, Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Noua mutație din Marea Britanie există deja în jumătate dintre județele țării și există probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul țării. Multe state europene se află în lockdown din cauza tulpinii britanice, care a infectat milioane de oameni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: