Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Specie rară și periculoasă de animale, descoperită în România. Vine din Ucraina, iar muşcătura sa este letală! (VIDEO)

Specie rară și periculoasă de animale, descoperită în România. Vine din Ucraina, iar muşcătura sa este letală! (VIDEO)

Un animal rar a fost observat în România. Vine din Ucraina şi este un prădător de temut. Este considerată un răpitor care aduce spaimă, fiind vorba de vipera nikolskii care este o specie veninoasă.

Numele său a fost pus în onoarea herpetologului de origine rusă Alexander Mikhailovici Nikolsky.

Unde trăieşte vipera nikolskii?

Se ascunde prin frunzele din pădure sau de la munte, specialiștii atrăgându-le oamenilor atenția asupra acestui lucru atunci când merg să caute ciuperci sau mure. E foarte important să ne uităm pe unde mergem să nu o călcăm.

Viperele nikolskii adulte sunt complet negre, iar juvenilii sunt gri-albăstrui sau maronii cu model pe spate. În partea de est a României vom găsi și exemplare gri, gri-albăstrui sau cărămizii. Acest șarpe veninos are între 50 și 90 de cm și se hrănește cu mamifere mici, păsări, reptile și amfibieni.

Vipera nikolskii este aproape imposibil de întâlnit vara. Această specie este cel mai des fotografiată primăvara, atunci când iese de la hibernat, sau toamna, când temperaturile încep să scadă.

Ar fi un şarpe timid

Trebuie să fim atenți să nu călcăm din greșeală pe un șarpe veninos. Astfel, atunci când ne plimbăm prin zone unde există riscul unei „întâlniri” nedorite trebuie să avem o grijă mai mare și să purtăm bocanci.

Rămâne important să fim atenți dacă umblăm cu mâinile prin frunze (de exemplu pentru ciuperci), să nu călcăm accidental pe ele, să purtăm bocanci ca precauție și în nicio situație să nu căutăm să le atingem sau să le facem rău, abia atunci crescând riscul de mușcătură.

Nu e nimic de speriat, e un șarpe timid, care va căuta să se retragă imediat, sunt șanse foarte mici să îl vedem”, au scris reprezentanții Codrii Iașilor, o comunitate care adună iubitorii de natură din județul Iași și din împrejurimi.

Mușcătura acesteia poate fi fatală. Șansele de a te întâlni cu acest animal sunt mai mari primăvara. Atunci este momentul când aceasta iese din hibernare, sau toamna, când temperaturile încep să scadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: