Redactia.ro
Home » Știri » Spectacol pe mare și pe uscat de Ziua Marinei. Klaus Iohannis și Florin Cîțu participă la ceremoniile din portul militar Constanța

Spectacol pe mare și pe uscat de Ziua Marinei. Klaus Iohannis și Florin Cîțu participă la ceremoniile din portul militar Constanța

GALERIE FOTO (3)

Este spectacol în porturile militare din Constanța de Ziua Marinei. Klaus Iohannis a ținut un discurs impresionant, iar la eveniment s-a desfășurat exerciţiile militare organizate.

Spectacol pe mare și pe uscat de Ziua Marinei. Klaus Iohannis și Florin Cîțu participă la ceremoniile din portul militar Constanța

Astăzi, de Ziua Marinei, accesul publicului va fi interzis în porturile militare Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea, din cauza restricţiilor Covid. Totuşi, turiştii din nordul litoralului vor putea admira de pe faleze defilarea navelor.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a lăudat pe marinarii români pentru eforturile depuse, ”departe de casă”, şi a spus despre aceştia că ”ieşiţi mereu învingători”. În plus, Iohannis a profitat de ocazie pentru a îndemna, din nou, la vaccinare împotriva coronavirusului.

Spactacul pe mare și pe uscat de Ziua Marinei. Klaus Iohannis și Florin Cîțu participă la ceremoniile din portul militar Constanța

”Mă bucur să particip și în acest an la ceremoniile prilejuite de Ziua Marinei. Îi salut cu căldură pe toți marinarii noștri, militari sau civili, care, cu devotament și curaj, poartă sau au purtat drapelul tricolor pe mările și oceanele lumii. Sunt impresionante sacrificiile pe care le faceți! Departe de casă și de cei dragi, cel mai adesea aflați în situații dificile care vă pun la încercare rezistența și tenacitatea. Ieșiți mereu învingători și vă faceți datoria de a garanta siguranța cetățenilor noștri.

Apărarea și protejarea românilor, spiritul de sacrificiu, devotamentul, profesionalismul, acestea sunt cele mai importante calități ale marinarilor noștri. La mulți ani tuturor și un gând de recunoștință eroilor care nu mai sunt printre noi! Din păcate, din cauza pandemiei de COVID-19 care nu s-a încheiat, nici în acest an nu pot avea loc festivitățile cu care eram obișnuiți înainte. Există o singură cale de a reveni cu totul la normalitate și această cale este vaccinarea. Cu cât va crește mai rapid numărul persoanelor imunizate, cu atât mai repede vom reuși să stopăm această pandemie. Să fim, în continuare, atenți, pentru a ne proteja atât pe noi, cât și pe cei dragi nouă!”, este discursul lui Klaus Iohannis, potrivit observatornews.ro.

Ziua Marinei 2021. Programul festivităţilor din acest an

Duminică, între orele 10.00 și 11.00, în portul militar Constanța va fi organizată o ceremonie în cadrul căreia va fi citit ordinul comun al miniștrilor Apărării Naționale, Transporturilor și Administrației și Internelor, după care vor fi acordate drapelele de luptă Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu” și Direcției Hidrografice Maritime „Comandor Alexandru Cătuneanu”.

Spactacul pe mare și pe uscat de Ziua Marinei. Klaus Iohannis și Florin Cîțu participă la ceremoniile din portul militar Constanța

Navele aflate pe mare, în dispozitivul din fața clădirii Comandamentului Flotei, vor defila pe traseul Constanța – Midia și retur. Un elicopter IAR Puma, aeronave MIG-21 și F-16 ale Forțelor Aeriene Române, aeronave „Typhoon” britanice și un avion de cercetare P-8 american vor survola dispozitivul de nave și portul militar Constanța.

Ziua se va încheia cu retragerea cu torțe, la ora 20.30, pe traseul Cazino – Comandamentul Flotei – Piața Ovidiu și cu un spectacol de artificii organizat de Primăria Constanța.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: