Redactia.ro
Home » Știri » Summit Trump – Kim în Vietnam. Ce vor discuta cei doi lideri

Summit Trump – Kim în Vietnam. Ce vor discuta cei doi lideri

Summit Trump - Kim în Vietnam. Ce vor discuta cei doi lideri

Kim Jong Un și Donald Trump se pregătesc pentru summitul ce va avea loc în Vietnam. Este cea de-a doua întâlnire dintre cei doi șefi de stat.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit marţi dimineaţă în Vietnam pentru al doilea summit cu preşedintele american Donald Trump, au constatat jurnalişti ai agenţiei France Presse aflaţi la faţa locului.

Kim Jong Un a ajuns în gara Dong Dang, localitate vietnameză de la graniţa cu China, după o călătorie de 4.000 de kilometri cu trenul său blindat. El urma să meargă la Hanoi cu maşina pentru întâlnirea prevăzută miercuri şi joi.

Preşedintele american Donald Trump a apreciat luni că apropiatul său summit nr. 2 cu liderul nord-coreean Kim Jong Un va fi ”grozav” şi a subliniat că SUA doresc denuclearizare şi prosperitate pentru Coreea de Nord, relatează dpa.

Cred că vom avea un summit foarte grozav. Vrem denuclearizare şi cred că (Kim) va avea o ţară care va doborî multe recorduri de viteză în plan economic„, a declarat Trump la o reuniune a guvernatorilor la Casa Albă.

Donald Trump, care urma să plece către Hanoi mai târziu în cursul zilei de luni, a indicat că va discuta cu liderul nord-coreean despre ceva despre care nu a mai discutat „cu nimeni până acum”, dar nu a dat alte detalii.

Circulă speculaţii că summitul de la Hanoi din 27-28 februarie ar putea duce între altele la un acord asupra unei declaraţii privind încheierea oficială a războiului din Coreea, dar Casa Albă a refuzat să comenteze, a notat Fox News.

Summit Trump – Kim. Coreea de Nord, cea mai izolată țară

Cu o zi înaintea celui de-al doilea summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, AFP prezintă marţi cinci cifre cheie despre izolata ţară asiatică.

Potrivit sursei citate, 67% reprezintă proporţia populaţiei active care lucrează în sectorul agricol, conform datelor Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru alimentaţie şi agricultură.

Până la 120.000, cea de-a doua cifră prezentată, este numărul persoanelor închise în mod arbitrar în patru lagăre de deţinuţi politici, potrivit rapoartelor anuale ale Amnesty International din 2017 şi 2018.

Condiţiile de viaţă nu respectă normele internaţionale, iar deţinuţii sunt supuşi muncii forţate, torturii şi altor rele tratamente, arată organizaţia non-guvernamentală menţionată.

Totodată, conform Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii, care se bazează pe informaţii din 2017, ultimele disponibile, 15% dintre nord-coreeni au un abonament de telefonie mobilă.

În ultima vreme, însă, s-a putut observa o creştere a numărului de telefoane mobile la Phenian, notează AFP.

O altă cifră cheie este 6, care reprezintă numărul testelor nucleare efectuate după 2006 de Coreea de Nord, ultimul în septembrie 2017. Toate au avut loc la Punggye-ri, în apropierea frontierei cu China, acesta fiind singurul sit de acest gen al regimului nord-coreean.

Phenianul afirmă că l-a distrus în 2018, însă faptul nu a putut fi confirmat de observatori internaţionali.

Ultima informaţie cheie prezentată de AFP, care citează Banca centrală sud-coreeană, este suma de 1.300 de dolari, care ar constitui venitul naţional brut pe locuitor în Coreea de Nord, în 2017, cifră ce nu diferă în raport cu 2016.

Economia nord-coreeană s-a contractat cu 3,5% în 2017, cel mai slab rezultat al său în ultimii 20 de ani.

Kim Jong Un şi Donald Trump urmează să se întâlnească pentru al doilea summit miercuri şi joi la Hanoi.

Citește și: Donald Trump, discurs fulminant privind Starea Uniunii. Avertisment pentru China

Când se va retrage Rusia din INF şi ce implicaţii va avea acest lucru

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: