Redactia.ro
Home » Stil de viață » Tabel complet. Ce greutate trebuie să ai în funcție de vârstă si înălțime

Tabel complet. Ce greutate trebuie să ai în funcție de vârstă si înălțime

GALERIE FOTO (2) greutatea ideala

Cu siguranță v-ați întrebat ce greutatea ar trebui să aveți, în funcție de înălțime și de vârsta pe care o aveți. Greutatea ideală este stabilită pentru fiecare persoană, în funcție de aceste două criterii. Iar dacă vă aflați mult peste limită ar trebui să luați măsuri și să dați jos kilogramele în plus, pentru că afectează sănătatea.

Astfel, pentru că obezitatea este una dintre cauzele care duc la moartea atâtor oameni la nivel mondial, este bine să fii conștient atunci când depășești pragul de sus și să iei măsuri pentru a nu ajunge la obezitate. Pierderea în greutate a doar patru sau cinci kilograme îmbunătățește considerabil starea de bine, dar și nivelul colesterolului sau al tensiunii arteriale.

Care este greutatea ideală

Totuși, mai există și cealaltă parte a balanței: persoanele care slăbesc prea mult. Nici acest lucru nu este bun, pentru că nu este deloc sănătos. De aceea, este extrem de util să știi care este greutatea ta ideală, pentru a menține și a nu cădea nici într-o extremă, dar nici în cealaltă.

Așadar, greutatea ideală diferă în funcție de înălțimea unei persoane și de vârsta acesteia. Urmărește datele din tabelul de mai jos pentru a afla care este greutatea ta ideală!

tabel greutatea ideala
tabel greutatea ideala

Indicele de masă corporală

Indicele de masă corporală sau IMC este criteriul de referință pentru identificare obezității. Cu ajutorul acestuia, poți afla dacă ar trebui să mai slăbești sau dacă ești deja la o greutate sănătoasă și tot ce trebuie să faci este să te menții la nivelul la care ești deja.

Astfel, formula de calcul pentru indicele de masă corporală este următoarea: greutatea (kg)/inaltime (m)2. Există multe calculatoare online care pot face calculul pentru tine, cum este de exmeplu, acesta. 

Pentru a vedea dacă ai o greutate sănătoasă, trebuie să folosești acești indicatori:

18.5 sau mai putin – Subponderal
intre 18.50 si 24.99 – Normal
intre 25.00 si 29.99 – Supraponderal
intre 30.00 si 34.99 – Obezitate (clasa I)
intre 35.00 si 39.99 – Obezitate (clasa II)
40.00 sau mai mult – Obezitate morbida

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: