Redactia.ro
Home » Știri » Țara europeană care va începe testarea Covid-19 a elevilor. Care este scopul

Țara europeană care va începe testarea Covid-19 a elevilor. Care este scopul

O țară din Europa va începe testarea elevilor de coronavirus. Acest demers va fi făcut pentru a putea redeschide școlile.

Țara europeană care va începe testarea Covid-19 a elevilor. Care este scopul

Italia intenționează să înceapă testarea elevilor de coronavirus pentru redeschiderea școlilor. Autoritățile din peninsulă se gândesc la introducerea unor teste de salivă, potrivit știrileprotv.ro.

Rezultat în doar trei minute prin testarea salivei elevilor

Italia vrea ca elevii să revină la ore direct în bănci, începând cu 26 aprilie, potrivit unui anunț al secretarului de stat pentru educaţie Rossano Sasso. Se dorește introducerea testelor de salivă, deoarece sunt mai potrivite pentru copii şi se pot utiliza la scară largă. Deja s-a dat startul evaluarii unor astfel de teste care ar putea da un rezultat pozitiv sau negativ în doar trei minute. Gradul de fiabilitate este de 98 la sută.

Zilnic, în peninsulă se efectuează circa 350.000 de teste SARS-COV-2. De la începutul pandemiei în februarie anul trecut și până acum 3,8 milioane italieni au fost infectaţi. Totodată, și-au făcut rapelul 15 milioane de italieni.

Protest al reprezentanților restaurantelor în Italia

La fel ca în România, Italia nu este ocolită de proteste împotriva restricțiilor. Luni, mai mulți reprezentanți ai restaurantelor, din Florența,au ieșit în stradă și au scandat pentru eliminare restricțiilor impuse de autoritățile locale. Aceștia au blocat străzi și au iscat dispute între participanţii la trafic. Protestul nu a fost lipsit de incidente. Doi manifestanți au fost răniți.

Din 26 aprilie în Italia se vor diminua restricțiile anti-Covid

Din data de 26 aprilie, guvernul italian vrea să scadă numărul de restricţii anti-COVID. În zonele cu mai puține cazuri de Covid-19, resturantele vor putea servi și în aer liber. Însă, doar cele care vor avea un astfel de spațiu, în caz contrar, nu se va putea face acest lucru.

În România, în momentul de față, elevii sunt în vacanță timp de 30 de zile. În zonele unde rata de infectare nu este trecută de 6 la mia de locuitori elevii merg fizic la școală. Atunci când aceștia au simptome de Covid, este recomandat ca aceștia să meargă la medicul de familie pentru a fi testați cu test rapid antigen.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: