Redactia.ro
Home » Știri » Testamentul prințului Philip, secret pentru 90 de ani! Decizia a fost luată pentru a o proteja pe Regina Elisabeta

Testamentul prințului Philip, secret pentru 90 de ani! Decizia a fost luată pentru a o proteja pe Regina Elisabeta

Testamentul prințului consort Philip, duce de Edinburgh, va rămâne secret timp de cel puțin 90 de ani pentru a o proteja Regina Elisabeta a II-a, a hotărât o înaltă instanță britanică.

De mai bine de un secol, în familia regală britanică s-a respectat o regulă de aur! După moartea unui membru al familiei, testamentul celui decedat trebuie sigilat. Astfel, spre deosebire de un testament al unei persoane obișnuite, acesta nu va fi deschis pentru a ajunge să fie făcut public.

Prințul Philip, testament secret pentru 90 de ani

Decizia mai spune că, abia peste 90 de ani după decesul celui din familia regală, va avea loc un proces privat în cadrul căruia se va lua decizia dacă testamentul poate sau nu fi deschis.

Hotărârea a fost luată joi, în urma unei ședințe judecătorești speciale, condusă de Sir Andrew McFarlane, judecătorul senior al instanțelor familiale.

Sir Andrew spune că, în calitatea sa de președinte al Diviziei Familiale a Înaltei Curți, este custodele unui seif în care se află peste 30 de plicuri cu testamente, fiecare aparținând unui membru al familiei regale.

„Am menținut cutuma prin care, ca urmare a poziției constituționale a Suveranei, este adecvat să avem o practică specială în ce privește testamentele regale”, a explicat Sir Andrew. Judecătorul senior a confirmat faptul că nu a văzut conținutul testamentului, ci doar data în care el urmează să fie executat.

Avocații reprezentanți ai domeniului lui Philip au argumentat că vestea și audierile pentru aplicarea documentului „ar putea genera zvonuri nefondate” care ar fi „profund intruzive” pentru Regină și familia regală.

Testamentele secrete de la Casa Regală

Primul testament secretizat al unui membru al Casei Regale Windsor este cel al fratelui mai mic al reginei-consort Mary de Teck – soția regelui George al V-lea, prințul Francis de Teck, care a murit în 1910. Testamentul său rămâne în seif până astăzi.

Prințul Philip a murit în 9 aprilie. Acesta a fost cel mai longeviv consort al unui monarh britanic din istorie. Potrivit certificatului de deces, a fost menționat că Prințul Philip a murit de bătrânețe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini