Redactia.ro
Home » Stil de viață » TOP 10 beneficii ale fructului avocado

TOP 10 beneficii ale fructului avocado

TOP 10 beneficii ale fructului avocado

Avocado este fructul vedetă din ultimul timp, iar asta se întâmplă datorită beneficiilor pe care le are pentru corpul uman. Acesta este potrivit pentru fiecare dietă, fie că vorbim de slăbit sau masă musculară și face minune pentru sănătate.

De ce avem nevoie de avocado în alimentația noastră

Fructul de avocado provine de la arborele cu același nume, originar din Mexic și Guatemala, care conține o singură sămânță, numită “piatră”. Forma acestui fruct este asemănătoare unei pere, deși poate avea și formă de ou sau sferică, în funcție de varietate, iar textura sa este cremoasă, apropiată de cea a untului.

Aportul mare de grăsimi sănătoase, cât și cele 20 de vitamine și minerale pe care le conține transformă acest fruct într-un aliment extrem de nutritiv, care poate fi consumat alături de alimente sărate, dar și în combinație cu ingrediente dulci.

Avocado nu conține colesterol și sare și este sărac în grăsimi saturate. În schimb, conținutul de grăsimi “bune” joacă mai multe roluri importante în organism. Atunci când consumi grăsimi sănătoase, creierul primește un semnal pentru a opri apetitul alimentar.

În plus, un consum constant de grăsimi bune, precum cele din compoziția avocadoului, încetinește procesul de descompunere a carbohidraților și astfel, nivelul zahărului din sânge se menține în limite normale.

TOP 10 beneficii ale fructului avocado

Proprietățile fructului avocado au fost analizate în numeroase studii, iar cercetătorii au descoperit beneficii importante pe care le oferă organismului.

Avocado are un conținut nutritiv deosebit – Are un conținut scăzut de zahăr, conține multe fibre sănătoase care oferă senzația de sațietate. Valoarea energetică ridicată provine din grăsimile pe care le conține, acestea sunt extrem de benefice pentru corp.

Avocado conține mai mult potasiu decât bananele  – Potasiul este un mineral vital corpului nostru. Ajută la menținerea normală a circulației sangvine și a sistemului nervos și transportă nutrienții către celule pentru a asigura mușchilor funcționalitatea adecvată.

Avocado conține o cantitate deosebită de acizi grași mononesaturați ce contribuie la o inimă sănătoasă – Un avocado conține 25 de miligrame dintr-un sterol vegetal numit beta-sitosterol. Consumul regulat de beta-sitosterol ajută la menținerea nivelului optim al colesterolului.

Avocado conține o cantitate deosebită de fibre – Fibrele sunt componente importante din plante ce ne ajută la funcționarea optimă a sistemului digestiv, fiind recunoscute de toată lumea pentru capacitatea lor de a preveni constipația.

Consumul de avocado contribuie la scăderea colesterolului și a trigliceridelor  – Trigliceridele intră în fluxul sanguin prin consumul de alimente bogate în grăsimi saturate și prin valori energetice ridicate nesănătoase și zaharuri simple, fiind unul dintre factorii ce cauzează bolile cardiovasculare.

Avocado este delicios și usor de incorporat în dieta dumneavoastră – Avocado poate fi foarte ușor inclus într-o dietă deoarece gustul său neutru, dar delicios face din acest fruct să poată fi introdus atât în preparate sărate și reci cât și de în cele dulci și calde.

Avocado are proprietăți antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declanșîrii diverselor tipuri de cancer.

Avocado are capacitatea de a proteja ficatul împotriva cirozei și hepatitei virale, potrivit cercetătorilor japonezi, coordonați în cadrul unui studiu de către profesorul Hirokazu Kawagishi.

Avocado îmbunătățește vederea, cu ajutorul carotenoidului numit luteina (ce previne și stopează degenerarea maculara asociată cu înaintarea în vârstă și cataracta).

Avocado întârzie procesul de îmbătrânire a organismului, prin antioxidanții din compoziție (în special glutationul), care întăresc sistemul imunitar, protejează celulele și echilibrează funcțiile sistemului nervos.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: