Redactia.ro
Home » Știri » Tradiții și obiceiuri de Sfinții Trei Ierarhi. Ce nu ai voie sa faci azi

Tradiții și obiceiuri de Sfinții Trei Ierarhi. Ce nu ai voie sa faci azi

Tradiții și obiceiuri de Sfinții Trei Ierarhi

În fiecare an, pe data de 30 ianuarie 2021, are loc sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi. Iată ce nu este sub nicio formă permis să faci în ziua aceasta.

Ce sărbătorim pe 30 ianuarie, de Sfinții Trei Ierearhi

Vasile cel Mare, Grigore Teologul si Ioan Gura de Aur sunt cei trei sfinți care sunt sărbătoriți în ziua aceasta. Aceștia au cerut chiar să fie cinstiți în această zi împreună, după cum arată scrierile. Ei sunt considerați a fi cei mai mari pastori din istoria creștinească.

Astfel, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe acești sfinți și sunt o mulțime de obiceiuri ce trebuie respectate.

„După cum vezi, noi la Dumnezeu una suntem și nici o vrajba nu este între noi. Fiecare dintre noi, la timpul sau, îndemnați de Duhul Sfânt, am scris învățături pentru mântuirea oamenilor. Cum ne-a insuflat Duhul Sfânt, așa am învățat. Nu este între noi unul întâi și altul al doilea. De chemi pe unul, vin și ceilalți doi. Drept aceea, sculandu-te, poruncește celor ce se învrăjbesc, să nu se mai certe pentru noi. Că nevoință noastră, cât am fost în viață și după moarte, a fost să împăcăm pe oameni și să aducem în lume pace și unire. Împreunează-ne, dar făcându-ne praznic la câte trei într-o singură zi și înștiințează cu această pe creștini că noi, în față lui Dumnezeu, una suntem”, au mărturisit cei trei.

Ce nu ai voie să faci de Sfinții Trei Ierarhi

Ziua Sfinților Ierarhi este cea a reconcilierii, astfel că nu trebuie să te cerți cu nimeni și mai ales să te împaci cu toți cei care te-ai certat.

Trebuie să dăm de pomană o candelă sau o lumânare pentru ca toată viața noastră să fie luminată. Le putem oferi, de asemenea, și rudelor noastre.

Nu trebuie să împrumutăm lucruri străinilor pentru că se consideră că așa vom aduce paguă asupra casei noastre.

În această zi se împart pachete cu alimente, care trebuie să conțină colivă, fructe şi peşte. Acestea trebuie să fie împărțite la trei persoane.

Mamele trebuie să se roage pentru fiicele lor, mai ales dacă sunt nemăritate, pentru ca ele să aibă noroc în viață și în dragoste.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: