Redactia.ro
Home » Știri » Tragedia de la Matei Balş, la un pas să se repete. Un ventilator de pe secția ATI a luat foc la Spitalul Bagdasar Arseni. Detaliile cutremurătoare ale incidentului

Tragedia de la Matei Balş, la un pas să se repete. Un ventilator de pe secția ATI a luat foc la Spitalul Bagdasar Arseni. Detaliile cutremurătoare ale incidentului

GALERIE FOTO (3)

Tragedia de la Matei Balș, care a îngenunchiat sistemul sanitar din România în plină pandemie, a fost la un pas să se repete la un alt mare spital din Capitală. S-a întâmplat la Spitalul Bagdasar Arseni și tot pe secția ATI, acolo unde un ventilator a luat foc chiar în timp ce era conectat la un pacient.

O secundă a contat pentru ca la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală să nu se întâmple o tragedie uriașă, parcă trasă la indigo cu cea de la Institutul Matei Balș.

Ventilatorul conectat la pacientul aflat pe secţia ATI a luat foc. Însă reacţia extrem de rapidă a personalului medical și a unui brancardier au evitat la secundă tragedia uriașă ce putea urma, salvând atât viața pacientului, cât şi spitalul.

O secundă, aşa: FOC FOC FOC! Eu am zis: mă duc să sting oxigenul! Am fugit. Ştiam unde se află stingătorul, l-am luat, am scos siguranţa şi asta a fost tot”, a declarat brancardierul Daniel Calciu de la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, pentru Observator.

Cum a pornit focul în secția ATI de la Bagdasar Arseni

Doi brancardieri care erau pe holurile secţiei ATI au reuşit să reacționeze în timp record și au stins focul care cuprinsese aparatul medical. Așa se face că nimeni a fost afectat după incident.

În interiorul aparatului, probabil că s-a supraîncălzit, a apărut fum şi flacără, într-adevăr. Erau 4 pacienţi în salon, au fost evacuaţi imediat. Au fost deschise ferestrele. Practic, nimeni nu a avut nimic de suferit”, a declarat, pentru Observator, Florin Bica, purtător de cuvânt Spitalului Bagdasar Arseni din Capitală.

Reprezentanții Spitalului Bagdasar Arseni au menționat că ventilatorul care a luat foc pe secția ATI a fost cumpărat în 2017 şi nu avea contract de mentenanţă.

Ventilatorul care a luat foc la Bagdasar Arseni, repartizat de Banca Mondială

Zeci de aparate precum cel de la Spitalul Bagdasar Arseni au fost repartizate spitalelor printr-un program al Băncii Mondiale, însă mai mulţi medici s-au plâns că sunt de proastă calitate.

Așa se face că șeful secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Spitalul Marie Curie din Capitală a refuzat din start să primească în spitalul său un astfel de ventilator, despre care spune că l-a testat, iar rezultatele nu au fost deloc îmbucurătoare.

Cătălin Cîrstoveanu, Şef Secţie ATI a Spitalului Marie Curie din Capitală: „Cum să mă duc eu la un nou-născut de jumătate de kilogram să pun un aparat la care n-am nicio siguranţă că ceea ce am semnat e şi ceea ce se află în aparat? E ca şi cum ar fi copilul tău, am curaj moral să fac aşa ceva?”, a declarat la Observator.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: