Redactia.ro
Home » Știri » Traian Băsescu susține că soluția este lockdown-ul! Ce mesaj i-a transmis lui Florin Cîțu

Traian Băsescu susține că soluția este lockdown-ul! Ce mesaj i-a transmis lui Florin Cîțu

Traian Băsescu susține că soluția este lockdown-ul! Ce mesaj i-a transmis lui Florin Cîțu

Traian Băsescu susține că România ar trebui să intre din nou în lockdown, având în vedere că tulpina din Marea Britanie este mult mai agresivă și mai contagioasă.

Traian Băsescu susține că soluția este lockdown-ul

Traian Băsescu, fostul președinte al României, crede cu tărie că o soluție eficientă în România ar fi din nou un lockdown total! Mai multe, europarlamentarul a avut un mesaj și pentru premierul Florin Cîțu.

Fostul șef al statului consideră că românii trebuie să stea în casă măcar până când vom avea un număr suficient de oameni imunizați, motiv pentru care revenirea la starea de urgență i se pare cea mai bună soluție în clipa de față. Acesta îi recomandă lui Florin Cîțu angajarea unui comunicator, care să explice, după care să prezinte concluziile luate de autorități.

“Îl vedem pe Vela cum nu-l interesează de măsuri. În condițiile astea, oamenii zic că de ce lor să li se aplice și altora nu. Lockdownul este necesar în momentul de față, dacă vrem să diminuăm numărul morților. Această tulpină este mult mai agresivă, a ajuns de trei luni și în România, deci singura soluție e lockdown. Până să ne vaccinam, trebuie să stăm cuminți acasă, mai ales că nu avem deocamdată numărul de vaccinuri.

Problema e încrederea populației în deciziile anunțate. Cea mai mare eroare este anunțarea lor răstită. Așa am făcut și eu cu scăderea salariilor. Aceasta este cea mai mare greșeală în parteneriat cu populația. Citu ar trebui să angajeze un comunicator care să explice, apoi să prezinte concluziile, comunicarea lor răstită nu merge”, a declarat Traian Băsescu la un post de televiziune.

De asemenea, Traian Băsescu a atras atenția că transportul public reprezintă cel mai are ventilator de răspândire a COVID-19, în principal din cauza aglomerației. Iar acest lucru s-a văzut cu ochiul liber vineri, atunci când metroul nu a mai funcționat.

“Îndrăznesc aproape să spun că este o binefacere greva de la metrou, pentru că transportul public este cel mai mare ventilator de răspândire a bolii. Eu am venit de la aeroport și am făcut o oră și zece minute pâna în București. S-a trecut la transportul individual, care este mult mai igienic decât transportul public”, a mai spus șeful statului.

Noile restricții au fost amânate de premierul Florin Cîțu

Potrivit ultimului anunț făcut de premierul Florin Cîțu, circulația va mai fi permisă și în următoarele zile până la ora 22:00, în toate localitățile țării, indiferent de rata de infectare sau ziua săptămânii. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu, vine după ce joi seară, șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat noile restricții ce vor fi impuse în România, din pricina creșterii numărului de noi cazuri de infecții cu noul Coronavirus.

Potrivit ultimei declarații făcut de prim-ministrul Cîțu, restricțiile nu vor intra în vigoare de astăzi, ci de duminică, 28 martie. Măsura a fost luată în sprijinul operatorilor economici, care să aibă astfel timpul necesar pentru pregătirea angajaților și a programului de lucru.

”Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a explicat Florin Cîțu.

Românii pot să circule și după ora 20, până la ora 22 – așa cum era stabilit până acum, încă două zile, adică vineri și sâmbătă. De asemenea, nici magazinele nu se vor mai închide în următoarele două zile de la ora 18, așa cum o impuneau noile restricții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: