Redactia.ro
Home » Știri » Trupul însuflețit al ÎPS Pimen a ajuns la Suceava. Sute de credincioși i-au adus un ultim omagiu părintelui

Trupul însuflețit al ÎPS Pimen a ajuns la Suceava. Sute de credincioși i-au adus un ultim omagiu părintelui

Pimen

Trupul neînsuflețit al Înalt Preasfințitului Pimen a fost depus la Catedrala Episcopală din Suceava. Sicriul cu trupul neînsufleţit al părintelui, decedat în urma infecției cu coronavirus, a ajuns la Suceava miercuri seară.

Slujba religioasă a fost oficiată în curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou, unde a fost întâmpinat de zeci de credincioşi. Cu lacrimi în ochi, credincioșii au venit să îi aducă un ultim omagiu. Mulți dintre aceștia au adus flori și candele și au făcut un altar în curtea Catedralei.

Slujba înmormântării Părintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților va avea loc vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, începând cu ora 12.00, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii.

ÎPS Pimen a fost răpus de coronavirus

ÎPS Pimen a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord. Înaltul prelat avea 90 de ani, fiind cel mai în vârstă membru al Sfântului Sinod.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis că „Biserica Ortodoxă a pierdut un vrednic de pomenire ierarh al ei, al cărui nume va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene”, potrivit basilica.ro.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost infectat cu noul coronavirus în timpul slujbelor pe care a continuat să le țină în biserică. Acum o lună a fost adus cu un elicopter, în stare gravă, de la Spitalul Județean Suceava la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Klaus Iohannis, mesaj la moartea ÎPS Pimen

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis Patriarhului Daniel o scrisoare de condoleanțe, la moartea ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

„Doresc să adresez sincere condoleanţe Preafericirii Voastre, înalţilor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române şi membrilor Sfântului Sinod, precum şi credincioşilor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, odată cu trecerea le cele veşnice a Înaltpreasfinţitului părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. 

Este un moment de tristeţe pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română şi pentru toţi credincioşii care s-au aflat sub înalta arhipăstorire a Înaltpreasfinţitului Pimen.

Personalitate longevivă şi păstor cu har, Înaltpreasfinţitul Pimen s-a dăruit cu generozitate Bisericii şi semenilor, şi-a consacrat eforturile misionare păstrării identităţii româneşti, punând în valoare, în ţară şi peste hotare, bogăţia spiritualităţii ortodoxe şi patrimoniul valoros al bisericilor şi mănăstirilor din Moldova”, a scris preșdintele iohannis, potrivit Agerpres.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: