Redactia.ro
Home » Știri » Uber, Bolt și Clever. Cele trei aplicații vor fi interzise

Uber, Bolt și Clever. Cele trei aplicații vor fi interzise

Uber, Bolt și Clever. Cele trei aplicații vor fi interzise

Uber, Bolt și Clever. Cele trei aplicații vor fi interzise . Aplicaţiile pentru maşini în regim de car sharing, precum Uber, Bolt şi Clever, anunţă că ar putea să nu mai aibă şoferi pe traseu începând de joi.

Altfel spus, este posibil ca mulţi dintre cei 2,5 milioane de utilizatori ai acestor platforme să nu găsească o maşină disponibilă.

Uber, Bolt și Clever. Cele trei aplicații vor fi interzise

O reglementare care intră în vigoare joi transformă aceste aplicaţii în servicii ilegale.

Potrivit Digi24, Cătălin Codreanu, preşedintele Asociaţiei Coaliţia pentru Economia Digitală.  A  explicat cum s-a ajuns în această situație și care sunt consecințele în perioada următoare.

„Modificările operate de Executiv la Legea taximetriei pun în dificultate aceste servicii. Prin prisma faptului că schimbarea sintagmei „în mod repetat” cu „o singură dată”. Transformă cumva și dă drumul unor abuzuri împotriva șoderilor parteneri ai aplicațiilot Uber și Bolt”, a spus Codreanu.

El a precizat că rămâne la latitudinea șoferilor parteneri dacă mai preiau pasageri, începând de joi.

„Aplicațiile nu pot fi închise, pentru că funcționează la nicel mondial.

Rămâne la latitudinea șoferilor dacă vor ieși sau nu pe traseu.

Cu cât numărul șoferilor va fi mai mic, cu atât timpii de așteptare vor fi mai mari pentru clienții care solicită o mașină prin intermediul acestor platforme.

Ceea ce va duce la o aglomerare în orașele în care aceste aplicații funcționează și la congestionarea din ce în ce mai mare a orașelor.”

Aplicațiile vor continua să funcționeze în România

Aplicațiile vor continua să funcționeze în România.  Dar cea mai mare parte a șoferilor ar putea considera că este prea periculos să riște să iasă pe străzi.

Astfel, cei 2,5 milioane de utilizatori de car sharing din România vor găsi foarte greu mașini care să preia cursa chiar dacă aplicațiile vor funcționa.

Dacă până acum, Poliția trebuia să demonstreze că cei care fac activități de transport le efectuează ”în mod repetat”. Odată cu noua modificare șoferii Uber și Bolt vor putea fi sancționați imediat.

Astfel, șoferii care fac servicii de transport public contra cost pot fi amendați cu până la 5.000 de lei. Fară ca autoritățile să fie nevoite să demonstreze caracterul repetitiv al transportului de persoane.

Citește și:Reguli noi pentru Uber și Bolt

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: