Redactia.ro
Home » Știri » Un băiat de opt ani se juca într-o zi în nisip, când a descoperit o comoară uluitoare. Ce a găsit, de fapt

Un băiat de opt ani se juca într-o zi în nisip, când a descoperit o comoară uluitoare. Ce a găsit, de fapt

GALERIE FOTO (2) Un băiat de opt ani se juca într-o zi în nisip, când a descoperit o comoară uluitoare. Ce a găsit, de fapt

Un băiat de opt ani se juca într-o zi în nisip, atunci când a avut șansa să găsească o comoară de-a dreptul uluitoare! Uneori, anumite persoane au parte de o ocazie unică în viață și descoperă niște lucruri la care nimeni nu s-a aștepta.

De data aceasta, micuțul Bjarne se juca în liniște în groapa cu nisip din curtea școlii în care învață, în Germania. Așa a dat peste un obiect care i-a uimit chiar și pe oamenii de știință.

Ce comoară a descoperit un băiat de opt ani când se juca în nisip

Se pare că micuțul a dat peste o monedă de argint veche de 1.800 de ani. După ce a descoperit comoara respectivă, a fugit acasă la familia lui, care locuiește în Bremen. Totul s-a întâmplat în acest orășel din nordul Germaniei, în luna august a anului 2022.

Părinții lui Bjarne au contactat rapid autoritățile, iar moneda respectivă a ajuns pe mâna oamenilor de știință. Arheologii au stabilit apoi, după o serie de analize, că această monedă a fost realizată în timpul în care încă era activ Imperiul Roman. Mai precis, este realizată în perioada în care la conducere se afla Împăratul Marcus Aurelius Antoninus.

Acesta a fost pe tron din anul 161 până în anul 180, potrivit comunicatului oficial emis de autorități în data de 11 august, potrivit NYPost. Moneda este uzată, semn că a fost folosită intens. Cântărește 2,4 grame și a fost realizată într-o perioadă în care monedele nu mai aveau o valoare importantă în Imperiul Roman. Din cauza inflației, se luase decizia să se renunțe la banii din argint, a dezvăluit Uta Halle, arheolog.

Un băiat de opt ani se juca într-o zi în nisip, când a descoperit o comoară uluitoare

Care este istoria acestei monede?

Oamenii de știință susțin că această veritabilă comoară descoperită de băiatul de opt ani este ceva cu adevărat special. Doar câteva monede de acest tip (dinari) au fost găsite până acum în Bremen.

Acest oraș, spre deosebire de multe alte regiuni din Germania, nu a fost niciodată supus de conducerea Imperiului Roman. Aici erau prezenți membri Chauci, un trib germanic antic, cei care făceau comerț cu romanii din Antichitate. Așa se explică, de fapt, și prezența acestei monede.

Din păcate, băiatul nu poate păstra moneda, dar arheologii care au studiat-o au decis să îl răsplătească și să îi ofere două cărți drept recompensă.

Sursă foto: Colaj Canva PRO/NYPost

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: