Redactia.ro
Home » Știri » Un bărbat din Gorj a fost vaccinat la rapel cu Moderna în loc de Pfizer. Cum a fost posibil

Un bărbat din Gorj a fost vaccinat la rapel cu Moderna în loc de Pfizer. Cum a fost posibil

A doua tranșă de vaccinuri Moderna a ajuns în România! Câte doze au intat în țară?

Eroare la administrarea rapelului pentru un bărbat din Gorj, în vârstă de 69 de ani. Acesta a fost imunizat cu vaccin de la Moderna în loc de Pfizer. De vină ar fi chiar pacientul, din cauză că a intrat în cabinetul greșit și le-a spus cadrelor medicale că se vaccinează pentru prima oară. Totodată, cei responsabili nu au verificat dacă bătrânul este la prima doză sau la a doua.

Un bărbat din Gorj a fost vaccinat la rapel cu Moderna în loc de Pfizer. Cum a fost posibil

Unui bătrân din Gorj, în vârstă de 69 de ani, i s-a administrat greșit a doua doză de vaccin. El trebuia vaccinat cu ser la Pfizer și a fost imunizat cu ser de la Moderna. Bărbatul ar fi vinovat de această eroare, din cauză că a intrat în cabinetul unde se administra vaccin de la Moderna și le-a spus cadrelor medicale că este la prima doză. Vinovate ar fi și acestea, din cauză că nu au verificat spusele bărbatului, informează Digi 24.

Bătrânul a venit însoțit de soția sa, iar după ce i s-a înmânat adeverința, cadrele medicale au descoperit că acesta trebuie să primească ser de la Pfizer.

„Dimineață, pe la 11.00, s-a prezentat la centrul de vaccinare o familie. Au fost preluați de către medic, li s-a făcut triajul epidemiologic, după aceea li s-a completat acel chestionar și au fost îndrumați către punctele de vaccinare. Acolo soția a intrat în cabinetul pentru rapel Pfizer, iar soțul dânsei a intrat în cabinetul în care se facea prima doză de vaccin Moderna. Asistenta a spus că l-a întrebat dacă este la prima doză, iar dânsul i-a răspuns că da, i-a făcut doza de Moderna, iar ulterior, când i-au eliberat adeverința, au observat că dânsul trebuia să facă rapelul cu Pfizer”, a declarat, la Antena 3, Narcis Stoian, director DSP Gorj.

Și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a avut o reacție cu privire la această temă.

„Din datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj reiese faptul că, în cursul zilei de astăzi, un bărbat s-a prezentat la un centru de vaccinare din cadrul Stadionului Municipal Târgu Jiu, în vederea primirii celei de-a doua doze de vaccin Pfizer. După completarea chestionarului de triaj, persoana s-a deplasat în sala de așteptare prevaccinare, spre cabinetul medical. Din declarațiile personalului vaccinator, la momentul respectiv, s-ar fi creat o confuzie în ceea ce privește tipul de vaccin ce trebuia administrat la doza de rapel, pacientul intrând în cabinetul destinat vaccinării cu Moderna. Menționăm că la nivelul centrului există două fluxuri separate de vaccinare semnalate corespunzător, atât pentru Pfizer, cât și pentru Moderna”, se arată în informarea transmisă de CNCAV.

CNCAV: ”Nu se pune problema unui risc medical”

Reprezentanții CNCAV mai spun că nu există riscul ca bătrânul să aibă vreo problemă, deoarece ambele vaccinuri, Moderna și Pfizer, au primit acordul EMA.

”În aceste circumstanțe, având în vedere că ambele tipuri de vaccin au îndeplinit criteriile de siguranță în cadrul procesului de autorizare la nivelul EMA, nu se pune problema unui risc medical suplimentar pentru persoana în cauză”, susțin reprezentanții CNCAV.

În urma unei anchete DSP Gorj asistenta care s-a ocupat de bătrân a fost retrasă de la administrarea dozelor de vaccin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: