Redactia.ro
Home » Știri » Un marinar român a fost răpit de pirați în Golful Guineea. Autoritățile au anunțat ca au început negocierile

Un marinar român a fost răpit de pirați în Golful Guineea. Autoritățile au anunțat ca au început negocierile

Un marinar român a fost răpit de pirați

Un marinar român a fost răpit de pirați în Golful Guineea. În urmă cu două săptămâni, o navă a unei companii din Marea Britanie a fost atacată de pirați în Golful Guineea, la sud de Lome, Togo. Mai mulți membrii ai echipajului au fost răniți, printre care și un cetățenan român. La câteva zile de la producerea evenimentului, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, a anunțat că autoritățile au început negocierile pentru eliberarea lor.

Un marinar român a fost răpit de pirați în Golful Guineea. Autoritățile au anunțat ca au început negocierile

Un marinar român a fost răpit de pirați. Pe 28 noiembrie, o navă a unei companii din Marea Britanie a fost atacată de pirați în Golful Guineea, la sud de Lome, Togo. Marinarii acesteia au fost răpiți, iar printre ei se numără și un marinar român. Conform Libertatea.ro, nava Agisilaos, sub pavilion Marshall Island, a fost atacată de pirați în timpul când traversa Golful Guineea. Nava a fost atacată la 5 mile vest de Guineea și la 22 de mile de Togo. Cu toate că echipajul a încercat să evite atacul piraților, aceștia nu au reușit, iar în cele din urmă au fost răpiți. La bordul navei erau 200 de persoane, dintre care 23 de membri ai echipajului.

Ministerul Afacerilor de Externe a anunțat că a declanșat celula de criză și lucrează la acest caz. Liderul Sindicatului Liberal al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu a declarat că un marinar român a fost răpit de pirați și că autorităție au început deja negocierile. „Nava Agisilaos, sub pavilion Marshall Island a fost atacată de pirați azi-noapte, pe când traversa Golful Guineea, la 5 mile vest de Guineea și la 22 de mile de Togo. Echipajul a încercat manevre de evitare a atacului, însă se pare că aceste manevre nu au reușit și nava a fost abordată de pirați. Patru navigatori au fost luați ostatici”,a declarat acesta.

Nava atacată de pirați în largul Camerunului

În luna decembrie a anului trecut, un petrolier grecesc ancorat în largul portului Limbe din Camerun a fost atacat de un grup de persoane înarmate care au răpit opt memebri ai echipajului. Unul dintre membrii ai echipajului de 28 de marinari de pe “Happy Lady”, a fost rănit la picior de un glonț ricoșat fiind transportat de urgență la un spital local. În cele din urmă, medicii au declarat că viața sa se află în afara oricărui pericol. Conform ministerului grec al Marinei comerciale, cinci dintre cei opt marinari răpiți, erau greci, inclusiv căpitanul, doi filipinezi și un ucrainean.

Astfel de răpiri suntfrecvente în Golful Guineea,această zonă fiind considerată drept noul epicentru al pirateriei maritime mondiale. Pirații urmăresc navele timp de mai multe zile, pentru a avea timp necesar să jefuiască marfa din cală, și solicită importante răscumpărări pentru eliberarea echipajului. Tot anul trecut, o grupare de pirați au luat cu asalt un petrolier grec, Elka Aristotel, la aproximativ zele mile marine în largul coastelor capitalei statului Togo, Lome și a capturat patru marinari. Trei dintre aceștia au fost eliberați pe 13 decembrie, dar cel de-al patrulea membru al echipajului a murit în captivitate. Conform autorităților, decesul său nu s-a datorat din cauza piraților, ci a unei boli.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: