Redactia.ro
Home » Sport » Un meci al Simonei Halep a intrat în istorie

Un meci al Simonei Halep a intrat în istorie

simona halep, Australian Open 2021, scandal carantina

Un meci jucat de Simona Halep, la Australian Open, în 2018 a fost fost inclus în Top 50 al celor mai frumoase partide din cadrul turneului și este pe locul 31. Clasamentul a fost alcătuit de site-ul eurosport.fr.

Este vorba despre întâlnirea dintre româncă și Lauren Davis, din turul trei al primului turneu de Grand Slam al anului. Halep și-a învins atunci adversara în trei seturi, 4-6, 6-4, 15 -13. Meciul a stabilit recordul celui mai mare număr de ghemuri disputate la Australian Open într-un meci de simplu feminin: 48. Dintre acestea, 28 doar în ultimul set. În 2018, Simona Halep a jucat finala turneului, dar a fost învinsă de Caroline Wozniacki.

„Când Lauren Davis, locul 76 mondial, câştigă primul set, lumea îşi spune că Simona Halep va trebui să tragă tare pentru a evita o eliminare neaşteptată. Nimeni însă nu-şi imagina ce va urma. Românca se va impune după o luptă de 3 ore şi 44 de minute (2 ore şi 22 de minute pentru setul decisiv) şi după ce a salvat trei mingi de meci. Ea va servi de patru ori pentru victorie. Numărul unu mondial iese de pe teren învingătoare, dar complet epuizată: ‘Sunt aproape moartă. Nu mai îmi simt muşchii”, scrie site-ul citat.

Scandal uriaș în Australia

Simona Halep care ocupă locul 2 în clasamentul mondial începe anul competițional în Australia. Va debuta în cadrul unui turneu de categorie WTA 500, programat în perioada 31 ianuarie – 6 februarie. Apoi, va juca primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, ce se va desfășura între 8 și 20 februarie. Sportiva din România va fi a doua favorită, după reprezentanta țării gazdă și liderul mondial Ashleigh Barty.
Deocamdată, românca se află în carantină în Australia, într-un complex de lux în Adelaide, orașul natal al antrenorului său. Scandalul ia însă amploare, mai mulți jucători fiind nemulțumiți pentru că nu toți au condiții egale. 6 jucători de tenis au fost cazați în Adelaide, iar restul la Melbourne, unde condițiile sunt mult mai proaste.

„În primul rând, li s-a permis să aibă un anturaj mult mai mare. Djokovici, Nadal şi Thiem au ajuns în Australia cu câte zece oameni alături de ei. Prin comparaţie, Medvedev şi Zverev au putut să aibă doar câte doi oameni în anturajul lor. Apoi, sala lor de fitness e chiar în interiorul hotelului. Ceea ce înseamnă că o pot folosi în afara celor 5 ore în care îşi pot părăsi locul de cazare. Practic, le rămân, zilnic, cinci ore doar ca să joace tenis şi să facă antrenamente pe teren. Bineînţeles că această situaţie a creat o mare nemulţumire în rândul jucătorilor aflaţi la Melbourne. Suntem foare supăraţi. Aici, nu vorbim doar de mere şi pere. Se pare că la mine au ajuns doar lămâile cele mai acre“, a declarat, austriacul Philipp Oswald (34 de ani), locul 42 în clasamentul mondial de dublu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: