Redactia.ro
Home » Știri » Unde au ajuns animalele din casa lui Nuţu Cămătaru

Unde au ajuns animalele din casa lui Nuţu Cămătaru

maimute

Maimuțele confiscate din casa lui Nuțu Cămătaru din București au ajuns luni la Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Cele trei maimuţe macac şi cele două exemplare de coati nu au fost eliberate în natură deoarece au trăit până în prezent în captivitate şi, cel mai probabil, nu ar fi putut să-şi procure singure hrana.

Cele trei exemplare de macac, dar şi cele două exemplare de coati au ajuns cu bine în această dimineaţă (luni, n.r.) la Grădina Zoologică Târgu Mureş. Azi noapte au fost tranchilizate de medicul Ovidiu Roşu de la Centrul Visul Luanei, au fost urcate în maşina ASPA şi transportate către Grădina Zoologică Târgu Mureş”, a declarat Cătălina Trănescu, reprezentant ASPA, potrivit Mediafax.

Animalele s-au integrat repede

Reprezentanta Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a arătat că animalele exotice au fost transportate în siguranţă. Acestea se integrează deja.

„Ne bucurăm că am ales această grădină zoologică, am făcut această alegere datorită spaţiului generos pe care îl are, dar şi datorită experienţei, ştim că are 55 de ani de experienţă şi asta ne bucură foarte mult.

Am eliberat exemplarele de macac, s-au integrat foarte repede, dar şi exemplarele de coati. M-a surprins foarte plăcut să văd că deja comunică între ei, cu exemplarele vechi care sunt deja aici.

Au fost iniţial puse separat într-o mini perioadă de carantină, să comunice puţin despărţiţi, apoi vor fi mutaţi împreună”, a mai precizat Cătălina Trănescu.

Motivul halucinant pentru care Nuțu Cămătaru și-a primit cămila înapoi

La casa lui Cămătaru a fost găsită şi o cămilă, dar a rămas la domiciliu. În legislația din România cămila este considerată animal domestic și nu există interdicții privind deținerea ei.

„Nu este considerată specie protejată, din punct de vedere al legislației nu am putut să luăm animalul, este considerată animal domestic, e o cămilă cu două cocoașe”, au explicat comisarii Gărzii de Mediu, potrivit Digi24.

Autorităţile au efectuat percheziţii la domiciliul lui Cămătaru după ce o maimuţă macac a fost capturată în Sectorul 5 al Capitalei. În acest sens a fost deschisă o anchetă penală.

La domiciliul acestuia au fost găsite alte două maimuţe macac şi două exemplare de coati, dar şi o cămilă.

La percheziţiile de săptămâna trecută au participat reprezentanţi ai Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi ai Gărzii de Mediu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: