Redactia.ro
Home » Știri » Unde și când va înmormântată Draga Olteanu Matei? Actrița își va face somnul de veci departe de locul natal

Unde și când va înmormântată Draga Olteanu Matei? Actrița își va face somnul de veci departe de locul natal

GALERIE FOTO (2) Unde și când va înmormântată Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a murit la vârsta de 87 de ani, lăsând în urma ei durere și regret. Atât prietenii, cât și fanii artistei așteaptă să o conducă pe ultimul drum.

Unde și când va înmormântată Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei va fi înmormântată, duminică, în cavoul familiei, din cimitirul „Eternitatea”, din Piatra Neamț, alături de soțul său, medicul Ion Matei, potrivit cancan.ro.

Cei doi soți vor fi din nou împreună după ce tot moartea i-a despărțiț. Actrița și soțul ei au avut o căsnicie perfectă timp de 44 de ani. Atunci când moartea l-a răpus pe Ion Matei, actrița a suferit enorm.

Unde și când va înmormântată Draga Olteanu Matei
Locul de veci unde va înmormântată Draga Olteanu Matei

Deși s-a născut și crescut în București, Draga Oteanu Matei s-a restras după pensie la Piatra Neamț, acolo unde va fi și înmormântată. Orașul a fost locul ei de suflet, pe care l-a numit des ”colț de rai”.

Draga Olteanu Matei a fost adusă în urgență, de la Spitalul Piatra-Neamț, cu ambulanța, în Unitatea Primire Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, după ce a suferit o hemoragie digestivă superioară. Timp de trei zile medicii au făcut eforturi pentru menţinerea funcţiilor vitale, însă, în cele, din urmă corpul actriței a cedat.

Potrivit medicului, cea mai probabilă cauză a hemoragiei digestive este tratamentul anticoagulant pe care artista îl lua de mai multă vreme din cauza unei afecţiuni cardiovasculare.

A intrat la sufletul publicului

Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele ai iubite actrițe din România. Rolurile ei de excepție au adus bucurie și zâmbete în viața spectatorilor. Aceasta a jucat la Teatrul Național București, în numeroase filme, precum și la televiziune. Îndrăgita artistă a apărut în 90 de filme, a jucat în peste 50 piese de teatru și a avut  mai bine de 100 roluri în televiziune.

În 1956 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”. De-a lungul carierei sale, a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chirița” după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița – 1986 și Chirița la Iași 1987), „Gaițele” de Kirițescu (1977), „Căruța cu paie” de Mircea Ștefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Domnișoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, „Autorul e în sală” de Ion Băieșu etc.

A făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea, jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV, precum și în filmul artistic „Nea Mărin miliardar”, regizat de Sergiu Nicolaescu.

După ce s-a pensionat sa din Teatrul Național, în 2007, s-a retras la Piatra Neamț, unde a înființat compania teatrală Teatrul Vostru.

”Supărarea asta nu va trece niciodată”

După ce soțul ei s-a stins din viață, actrița a suferit cumplit. Golul lăsat în urmă de omul care i-a fost alături 44 de ani nu a putut fi umplut cu nimic. A așteptat clipa să se poată revedea cu el, însă toată această perioadă a secat-o de energie.

Draga Olteanu Matei a scris după moartea soțului un mesaj emoționat, dar puternic. Durerea pe care o simțea era mare, astfel că artista a precizat că ”supărarea asta nu va trece niciodată”.

”Sunt supărată. Supărarea asta nu va trece niciodată. O sa moară odată cu mine. Vă spun sincer că aș fi preferat să mor și eu odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ți se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiți. Nu a existat niciun secret al longevității. Există oameni deștepți și oameni tâmpiți. 

Oamenii deștepți se înțeleg bine între ei până la bătrânețe, își descoperă unul altuia motive de admirație, lucrurile se încheagă în așa maniera încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic. Asta e dragostea profundă care începe din tinerețe cu atracția fizică și se continuă cu iubirea. Ajungi să îl iubești pe celălalt cu toată ființa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el… Așa a fost viața noastră”, a povestit, îndurerată, actrița după decesul soțului.