Redactia.ro
Home » Știri » Upskirting-ul face ravagii în școli. Atenție părinți! Tot mai mulți elevi îl practică

Upskirting-ul face ravagii în școli. Atenție părinți! Tot mai mulți elevi îl practică

Upskirting-ul face ravagii în școli. Atenție părinți! Tot mai mulți elevi îl practică

Un sindicat al profesorilor din Irlanda de Nord a anunţat că cel puţin două profesoare au fost victime ale unui fenomen tot mai răspândit. fenomenul este cunoscut sub numele de „upskirting”. „Upskirting-ul” presupune a face o poză sau o filmare sub fusta unei femei fără acordul acesteia. Fenomenul s-a extins rapid odată cu creşterea masivă în popularitate a smartphone-urilor, toate înzestrate cu camere.

Sindicatul susţine că elevi, chiar şi cu vârste de 11 ani, fac astfel de poze şi înregistrări. Acestea sunt ulterior distribuite pe internet. Victime sunt profesoarele şi colegele de clasă ale acestora. Recent, doi elevi, de 14 şi 15 ani, au fost suspendaţi în Irlanda de Nord după ce au făcut acest lucru.

Citește și: Masa Caldă în școli – Cum va funcționa programul Guvernului

Chris Keates, secretar general al sindicatului NASUWT, susţine că problema nu este tratată suficient de serios de către autorităţi.

Fenomenul este răspândit în întreaga lume. Recent, John A. Zeringue, un elev în vârstă de 18 ani din Slidell, statul american Louisiana, a fost reţinut de poliţie. El a filmat, fără ca aceasta să ştie, o profesoară pe sub fustă, apoi a distribuit imaginile unor prieteni.

În România ai şansele de a demonstra prejudiciul sunt reduse

În România, legislaţia nu acoperă upskirting-ul. Victimele pot acţiona în instanţă astfel de perverşi doar pe cale civilă. Potrivit avocatului Cristian Ene, astfel de cazuri, în care femeile merg în instanţă din această cauză, sunt extrem de rare în România. Asta probabil din cauza faptului că legislaţia este foarte vagă. Astfel, pentru a primi compensaţii morale sau financiare în urma unui astfel de incident, o femeie trebuie să demonstreze că i-a fost afectată imaginea.

Decizia instanţei depinde şi de spaţiul în care s-a făcut poza, public sau privat. În primul caz fiind mult mai greu de demonstrat prejudiciul de imagine. Nu în ultimul rând, pentru a avea şanse mai mari de câştig în instanţă ar trebui cumva ca în poza făcută de un pervers în România sub fusta unei femei să se vadă şi faţa victimei, ceea ce este aproape imposibil.

„Upskirting”, termen ce desemnează realizarea de fotografii sub fustele femeilor, a devenit, vineri, în mod oficial o infracţiune pedepsită prin lege. Acest lucru se întâmplă doar în Anglia şi Ţara Galilor. Prin urmare, persoanele care vor fi găsite vinovate de comiterea acestor fapte riscă condamnări de până la doi ani de închisoare. Mai mult, ei vor fi plasați pe lista agresorilor sexuali.

„Am fost întotdeauna foarte clari – nu există nicio scuză pentru acest comportament. Infractorii ar trebui să resimtă întreaga forţă a legii. Începând de astăzi, o vor simţi”. A declarat subsecretarul de stat pentru justiţie în Marea Britanie, Lucy Frazer. Ea le-a mulţumit celor implicaţi în campania demarată pentru a se asigura că „tot mai multe persoane vor fi protejate de această practică umilitoare şi degradantă”.

Citește și: Ministrul Educației propune ca elevii să nu mai înceapă cursurile la ora 8.00

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: