Redactia.ro
Home » Știri » USR atacă Planul de Relansare Economică

USR atacă Planul de Relansare Economică

Apariția documentului a stârnit un val de critici în rândul opoziției, deputatul Claudiu Năsui criticând dur programul ca fiind “o salată plină cu scheme de subvenții din banii contribuabililor, combinată cu veșnica ciorbă reîncălzită a investițiilor în prag de alegeri. Este chiar trist să te uiți peste planul de relansare propus de PNL. Se reiau și teme vechi precum salvarea de la faliment a unor corporații din banii românilor. O idee extrem de proastă pentru România, dar extrem de bună pentru corporații care au făcut pierderi și ar vrea să le verse în contul statului roman. Se înființează încă o bancă de stat. Statul roman avea 2 bănci acum un an, a mai cumpărat una, iar acum guvernul PNL vrea să mai înființeze încă una”, scrie Claudiu Năsui pe Facebook.

“mediul privat autentic, adică acela care nu e branșat la bani publici, nu va beneficia de nimic. Dimpotrivă, statul le va lua bani, va face deficit și îi va direcționa către firmele mari. Românii din economia reală vor fi sărăciți iar cei branșați la banii statului vor rămâne pe linia de plutire”

„Din tot planul PNL singurul lucru bun sunt investițiile. Dar promisiunea aceasta am tot auzit-o de peste 10 ani. Mai ales în prag de alegeri. Fonduri europene nu accesăm. Suntem codașii Europei la absorbția de fonduri absolut gratuite. De ce? Pentru că la noi, guvernul a preferat să folosească programe corupte și eșuate de tip PNDL (program înființat chiar de Liviu Dragnea). Iar UE nu ne lasă să ne batem joc de banii lor, așa cum e și normal”, mai spune deputatul.

Claudiu Năsui aseamănă măsurile ce se vor a fi implementate de guvern cu regimul Partidului Social Democrat, menționând că atunci “când îl făcea PSD nu era bun. Dar acum că mâna pe robinetul de bani e de la PNL, fondul devine bun. O să ne spună că nu e la fel. De fapt e fix la fel, exact cu aceleași companii pe care voiau și Dragnea – Vâlcov să le pună la căpușare. Din ce bani vom face toate astea? Vorbim de zeci de miliarde de lei. Evident din banii noștri. Statul ne ia în fiecare lună jumătate din salariu. România are printre cele mai mari impozitări ale muncii din Europa. Ca să nu mai vorbim despre faptul că apoi ne ia TVA și accize la tot ce cumpărăm. Tot românii care muncesc în economia reală vor suporta costurile. Iar pe ei nu îi ajută nimeni”,  scrie deputatul.

În plus, Claudiu Năsui pare să pună la îndoială chiar și ideologia liberală a PNL, fiind de părere că “din 32 de pagini de măsuri a unui guvern așa – zis liberal, una singură nu este liberală. Niciuna. Nici vorbă de vreo reducere fiscală pe muncă. Acolo ni se va spune că nu sunt bani. În schimb să folosim banii contribuabililor pentru a susține pierderile corporațiilor străine sunt bani. Nici vorbă de vreo reducere a birocrației. Planul PNL este doar să luăm bani de la unii și să îi dăm la alții, evident, prin pixul lor”.

Loading...