Redactia.ro
Home » Știri » Vaccinul anti-Covid, inevitabil. Apar aplicații tip pașaport, fără de care nu vom putea călători

Vaccinul anti-Covid, inevitabil. Apar aplicații tip pașaport, fără de care nu vom putea călători

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului a început deja în multe țări, dar și în România. Și, chiar dacă vaccinul este gratuit și nu obligatoriu, este inevitabil. Mulți oameni visează să meargă în străinătate ca înainte de pandemie, dar și la concerte, filme sau stadioanele de fotbal. Însă, potrivit CNN, mai multe companii IT au început să dezvolte aplicații prin care să precizăm dacă am fost testați sau vaccinați anti-covid, încât să ne putem bucura de activitățile menționate.

Vaccinul anti-covid, inevitabil

A început campania de vaccinare anti-Covid în mai multe țări, dar și în România. Sunt încă multe persoane care nu vor să facă un astfel de vaccin, însă, vor fi nevoite dacă își doresc să călătorească, să meargă la concerte, filme sau pe stadionul de fotbal și la birou, transmite Newsweek, care citează CNN.  Mai multe companii IT vor să creeze aplicații tip pașaport prin care oamenii să arate la frontiere, de exemplu, dacă au fost vaccinați împotriva virusului sau testați.

”Pentru a vă relua aceste activități, este posibil să aveți nevoie de ceva în plus față de simpla vaccinare: o aplicație tip pașaport care să dovedească faptul că ați fost vaccinat.

Mai multe companii IT au început să dezvolte aplicații sau sisteme pentru smartphone-uri pentru ca persoanele fizice să poată încărca detalii despre testările și vaccinările anti-Covid-19 la care au luat parte. Se creează, astfel, acreditări digitale care pot fi prezentate pentru a intra la concerte, stadioane, în cinematografe, birouri sau chiar țări”, scrie CNN.

A fost creată deja o aplicație tip pașaport

The Commons Project și Forumul Economic Mondial au creat deja aplicația CommonPass prin care oamenii să prezinte autorităților dacă au fost vaccinați împotriva Covid 19, dar și dacă au fost testați. Aplicația va genera un cod QR odată ce utilizatorii încarcă datele referitoare la cele specificate, adeverința de vaccinare sau rezultatul testului. Totodată, CommonPass prezintă celor care vor să treacă granița care sunt cerințele sanitare în respectiva țară, unde vor să meargă.

„Poți prezenta aceste date de fiecare dată când treci o frontieră. Nu trebuie să mai fi vaccinat de fiecare dată când ajungi într-o nouă destinație”,potrivit lui  Thomas Crampton, ofițer șef de marketing și comunicare pentru The Commons Project.

Vaccinarea a început în România în a treia zi de Crăciun. Mihaela Anghel, asistentă la Matei Balș, este primul român căruia i s-a administrat prima doză de vaccin anti-coronavirus.

În total, la noi în țară, sunt așteptate 10 milioane de doze de vaccin, potrivit spuselor premierului Florin Cîțu. Prima tranșă, 10.000 este depozitată la Institutul Cantacuzino din Capitală. De aici au fost distribuite doze în zece spitale din țară, aflate în linia întâi.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi;
– Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare;
– Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: