Redactia.ro
Home » Știri » Vaccinul împotriva TBC, soluția anti-Covid-19? Ce au descoperit oamenii de știință

Vaccinul împotriva TBC, soluția anti-Covid-19? Ce au descoperit oamenii de știință

Vaccinul împotriva TBC, conceput în anul 1921 ar putea fi folosit împotriva covid-19. Oamenii de știință din Marea Britanie au început testarea pentru a vedea dacă acesta funcționează.

Vaccinul împotriva TBC, dar și anticovid

Vaccinul care trateză tuberculoza ar putea fi folosit și împotriva Covid-19. Oamenii de știință din Marea Britanie au început o testare în acest sens. Studiile clinice din trecut au arat ca vaccinul impotriva TBC a redus rata de mortalitate cu 38 la suta la nou-nascutii din Guineea-Bissau, diminuand astfel cazurile de pneumonie si septicemie.

Vaccinul anti-TBC benefic și în Africa de Sud

Acest vaccin, vechi de 99 de ani a redus cu 72 la suta infecțiile nazale, infecții ale gâtului și plămânilor. În Olanda studiile arata ca BCG a fost folosit cu succes împotriva febrei galbene.

Cercetatorul japonez Tasuku Honjo, laureat cu premiul Nobel pentru Medicina în 2018, a declarat în luna mai, că vaccinul împotriva tuberculozei (TBC), ar putea fi unul din motivele ratei scăzute de mortalitate în rândul pacienților cu Covid-19 din Japonia, relateazî EFE.

Legatura dintre vaccinarea BCG (Bacilul Calmette-Guérin) și o rată mai micî de mortalitate provocată de Covid-19 a fost relevată inițial de un grup de oameni de știintă australieni, iar acum cercetatori din intreaga lume incearca “sa verifice această conexiune”, a declarat Honjo la o teleconferinta, citat și de Agerpres.

Potrivit expertului, faptul cî în Japonia, majoritatea populației este vaccinată împotriva tuberculozei “ar putea fi unul dintre factorii diferențiali” care explică procentul scăzut al contagierilor cu coronavirus în această țară.

Vaccinurile sunt concepute pentru a pregăti organismul să lupte cu virusul pentru o perioada lungă de timp, potrivit cercetătorilor. Acest proces provoacă pe scară largă schimbări ale sistemului imunitar. Acest lucru pare să protejeze corpul de alte infecții, iar cercetătorii speră să poată oferi un avantaj corpului uman împotriva noului virus asiatic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: