Redactia.ro
Home » Știri » Val de aer tropical în România. Ce anunță ANM

Val de aer tropical în România. Ce anunță ANM

Val de aer tropical în România. Ce anunță ANM

Val de aer tropical în România. Iată ce ne anunță specialiștii ANM!

Val de aer tropical în România. Ce anunță ANM

Un val de aer tropical ajunge pe teritoriul țării noastre, iar meteorologii ne anunță că temperaturile variază de la -3 la 13 grade Celsius, motiv pentru care ne putem îngrijora, deoarece temperaturile nu sunt cele cu care ne-am obișnuit în lunile de iarnă.

ANM anunţă maxime de 13 grade Celsius

Meteorologul ANM Alina Șerban a explicat la ce trebuie să se aștepte românii imediat după pătrunderea aerului tropical pe teritoriul ţării:

„La momentul acesta nu avem o situație stabilă a maselor de aer, nu se îndreaptă spre un normal al perioadei. Să nu uităm în ce lună ne aflăm. Ar trebui să fie cu mult mai rece de atât, iar dacă vom avea variații termice de la o zi la cealaltă, putem spune că, per total, în această săptămână temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal.

Vorbim de temperaturi de 10-11-13 grade chiar acum, în zona deluroasă din vest, în timp ce în jumătatea de nord a Moldovei, tot la momentul acesta, vorbim de temperaturi negative.

Deci iată că în același timp, temperaturile variază foarte mult de la un punct cardinal la celălalt, de la -3 la 13 grade.

În zilele următoare vor fi la fel variații, dar pe o advecție din ce în ce mai caldă spre finalul săptămânii, pentru că se va încălzi și în partea de sud, de sud-est a teritoriului.

Dacă astăzi-mâine, în regiunile intracarpatice, temperaturile depășesc uşor 10 grade, de miercuri aș putea spune, astfel de valori vor fi regăsite în partea de sud-est a teritoriului, în condițiile în care sisteme noroase vor traversa teritoriul țării noastre și vor aduce precipitații cam în toate regiunile”, a explicat meteorologul pentru antena3.ro

 

Sursa foto: oradesibiu.ro/

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: