Redactia.ro
Home » Știri » Val de caniculă peste România! Zonele vizate

Val de caniculă peste România! Zonele vizate

Avertizare meteo! România este sub cod portocaliu de caniculă și vijelii

Val de caniculă peste România! Iată zonele vizate!

Val de caniculă peste România

România se confruntă cu un val de caniculă extremă în această perioadă, iar temperaturile continuă să crească. Avertismente cod roșu, cod portocaliu și cod galben pentru ploi, vijelii și grindină au fost emise în peste jumătate din țară, în timp ce sudul și sud-estul țării se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate, caracterizându-se prin caniculă. De exemplu, la București, temperatura resimțită la orele prânzului a atins valoarea de 39 de grade Celsius.

Această perioadă de caniculă vine după o lună iunie deosebit de fierbinte, fiind cea mai călduroasă lună iunie înregistrată vreodată în România. Această situație extremă a ridicat îngrijorări și a atras atenția experților.

Anunțul ANM

Directorul de prognoza al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a oferit detalii despre această situație, explicând faptul că instabilitatea atmosferică persistă și va afecta în special jumătatea estică a țării în zilele următoare. În ciuda temperaturilor ridicate înregistrate astăzi, această zonă va fi afectată de instabilitatea atmosferică, inclusiv regiunile Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Deși temperatura va scădea în toată țara începând de mâine, instabilitatea atmosferică se va menține în sud-estul țării, oferind un ușor răgaz de răcorire. Cu toate acestea, Florinela Georgescu a avertizat că, în următoarea săptămână, în special spre jumătatea săptămânii, se așteaptă temperaturi și mai ridicate decât cele înregistrate în ultimele două zile:

„Până la sfârșitul zilei de astăzi vom avea instabilitatea atmosferică, în cea mai mare parte a țării, pe lângă codurile generale portocalii, este posibil să se mai adauge și mesaje de cod roșu pentru cantități deosebite de apă în timp scurt. Trebuie să adăugăm și faptul că există în vigoare și un cod hidrologic, cod portocaliu, pentru majoritatea râurilor din zonele de deal și de munte.

Mâine și poimâine, instabilitatea atmosferică urmează să se manifeste, mai ales în jumătatea de est a teritoriului, deci inclusiv în zonele care astăzi au avut temperaturi foarte ridicate, dar puțină instabilitate și mă refer aici la Muntenia, Dobrogea și partea de sud a Moldovei.

Astăzi au fost 36-37 de grade, de mâine temperaturile vor scădea în toată țara, dar instabilitatea va apărea și în partea de sud-est a țării. Deci o ușoară răcorire.

De săptămâna următoare, în special pe la jumătatea săptămânii, așteptăm temperaturi chiar mai ridicate decât cele pe care le-am înregistrat în ultimele două zile”, a explicat Florinela Georgescu la Antena 3 CNN. 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: