Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru angajați. Cei care se vaccinează beneficiează de 3 zile libere

Veste bună pentru angajați. Cei care se vaccinează beneficiează de 3 zile libere

Veste bună pentru angajați.

Veste bună pentru angajați. Conform unei legi adoptate la sfârșitul lunii iulie, angajații vor putea cere o zi liberă plătită, de la locul de muncă, pentru fiecare doză a vaccinului împotriva COVID-19.

Veste bună pentru angajați. Cei care se vaccinează beneficiează de 3 zile libere

Veste bună pentru angajați. Potrivit Legii nr. 221/2021 pentru modificarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus, persoanele care se vaccinează ar putea beneficia de câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concendiului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaților din sistemul public și privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor și studenților, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate și al soldaților și gradaților profesioniști.

De asemenea, de ziua liberă beneficiează și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum și al persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării, dar și a persoanei cu dizabilități.

Conform Legii, ziua liberă se obține în baza adeverinței de vaccinare eliberate, iar în situația în care ziua liberă coincide cu ziua vaccinării, beneficiarii zilei libere au obligația depunerii adeverinței de vaccinare în prima zi lucrătoare de la vaccinare.

Tichete de masă în valoare de 100 de lei pentru persoanele care se vaccinează

Ministerul Sănătății a decis metodologia de acordare a voucherelor pentru cei care se vaccinează împotriva coronavirusului, iar persoanele care au schema completă vor primi cinci tichete de masă, în valoare totală de 100 de lei. Mai mult, tichetele vor putea fi luate de la centrul de vaccinare sau cabinetul medicului de familie, în funcție de locul unde o persoană a fost imunizată.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla, a semnat, vineri, Ordinul privind acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă, persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-COV-2. Persoanele care se imunizează împotriva coronavirusului cu schema completă de vaccinare beneficiează de o alocație de hrană în valoare de 100 de lei. „Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcţie de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidenţă operat. Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze”, arată Ministerul Sănătăţii.

Totodată, toate persoanele care s-au imunizat după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență care prevede acordarea voucherelor în valoare de 100 de lei pentru persoanele vaccinate anti-COVID19 cu schema completă, vor beneficia de vouchere. „Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie şi ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie. Ordinul emis astăzi finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, după aceea tipărirea şi distribuirea tichetelor de masă”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: