Redactia.ro
Home » Homepage » Veste bună pentru mame! Klaus Iohannis a promulgat legea privind alăptarea în spaţiile publice

Veste bună pentru mame! Klaus Iohannis a promulgat legea privind alăptarea în spaţiile publice

O noua lege promulgata de Klaus Iohannis

Mamele își pot alăpta bebelușii fără nicio grijă de acum în spațiul public! Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care le permite să facă acest lucru. Actul normativ prevede și sancțiuni pentru cei care nu vor respescta această regulă în favoarea mamelor.

Veste bună pentru mame! Klaus Iohannis a promulgat legea privind alăptarea în spaţiile publice

Șeful statului a promulgat, miercuri, o lege despre o temă de mai mult timp dezbătută: alăptarea de către mame a copiilor în spațiul public. Deși acest lucru nu era interzis, Klaus Iohannis a făcut acest demers pentru ca mamele să nu mai aibă grija că cineva le va atrage atenția, scrie Capital.

Concret, actul normativ previne discriminarea lor în timp ce alăptează, dar și interzicerea încălcării dreptului la hrană al copiilor. Cei care vor încălca legea vor fi sancționați. Potrivit legii, contravențiile în acest caz sunt:

”a) evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil; b) interzicerea, în orice mod, a alăptării în spaţiile publice a unui copil; c) refuzul furnizării de servicii unei persoane pentru că alăpteză un copil, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv”, conform proiectului de lege.

Amenzi pentru cei care încalcă noua lege

Pentru persoanele de natură fizică, amenzile pentru încălcarea noii legi sunt în valoare de 100 sau 500 lei. Persoanele juridice în schimb sau cele de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, pot primi amenzi în valoare de 1.000 de lei sau  2.000 lei. Pedepsele se vor da de către persoane autorizate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Ministerului Afacerilor Interne sau Poliţiei locale, după caz.

Totodată, șeful statului a promulgat şi legea desființării Universităţii Române de Ştiinţe şi Arte „Gheorghe Cristea” din Bucureşti. Au mai fost semnate și mai multe decrete de decorare a domnilor/. Cernea Musi-Mihail, Evron Jehuda și Moshe Yassur. Ei sunt considerați supraviețuitori ai Pogromului de la Iași.

”În semn de deosebit respect pentru suferințele îndurate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru înalta ținută morală de care au dat dovadă de-a lungul vieții, precum și pentru eforturile depuse pentru păstrarea vie a memoriei victimelor Holocaustului – o tragedie pe care omenirea nu trebuie să o mai cunoască, președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler domnului Cernea Musi-Mihail, domnului Evron Jehuda și domnului Moshe Yassur”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: