Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru cumpărătorii magazinelor on-line

Vești bune pentru cumpărătorii magazinelor on-line

Vești bune pentru cumpărătorii magazinelor on-line

Vești bune! De acum cumpăratorii nu vor mai putea fi păcaliți de vânzătorii magazinelor on-line.

Multor persoane li s-a întâmplat să fie păcăliți atunci când fac cumpărături on-line. Fie că au comandat un anume produs dar au primit altul, sau că produsul comandat nu semăna nici pe departe cu cel primit. Acestea sunt doar câteva dintre problemele cu care nu se va mai confrunta nimeni de acum încolo.

Parlamentul European  votează astăzi două directive, care includ toate aceste drepturi pentru consumatori:

La fel ca în SUA, unde clienții pot cumpăra astăzi un produs și îl pot returna și înlocui chiar și peste 2 ani la un magazin al reteilerui repsectiv, așa se va întâmpla și în Europa, începând de astazi!

Cumpărătorii din întreaga Uniune Europeană vor avea la dispoziție un termen limită de doi ani să returneze produsul. Indiferent de problema sau de tipul produsului cumpărat, vânzătorul va avea obligația să-l schimbe.

Parlamentul European  votează astăzi, 26 martie două directive care consolidează drepturile consumatorilor. Aceștia au dreptul de a primi despăgubiri atunci când le-au fost vândute produse defecte. Această directivă va armoniza legile statelor membre pentru a crea condiții de concurență echitabile pentru furnizorii din întreaga Uniune Europeană.

Contractele digitale sunt și ele incuse, fie că este vorba de un abonament(lunar, anual) sau de un joc cumpărat pentru smartphone.

Clientul va fi protejat și va avea dreptul la o reducere de preț și rambursare în 14 zile, dacă înțelegerea între cele două părți nu se face într-o perioadă rezonabilă. Toate acestea se întâmplă indiferent de modul în care este achitat produsul sau serviciul.

Un alt avantaj pentru client este acela că, în cazul în care defecțiunea apare în decurs de un an de la data livrării sau furnizării, se presupune că aceasta a existat de la început. Astfel cumpărătorul nu trebuie să dovedească faptul că produsul, este defect.

Parlamentul European și statele membre vor avea la dispoziție 2 ani pentru a adopta această lege.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: