Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru pensionarii români! Anunțul oficial al ministrului de Finanțe

Vești bune pentru pensionarii români! Anunțul oficial al ministrului de Finanțe

Florin Cîțu

Vești bune pentru pensionari. Pensiile vor crește în acest an cu 10%, anunță ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor anunță creșteri de 10% ale pensiilor

Pensiile vor crește cu 10% și nu cu 40%, așa cum era anunțat inițial. Explicația oferită de ministru este simplă: nu există bani pentru o asemenea majorare.

Mai mult decât atât, legea adoptată de Parlament care prevedea creșterea de 40% ar fi avut efecte devastatoare pentru economie, susține Cîțu.

„Ar fi fost o bombă pentru stabilitatea economică”, a explicat ministrul.

În același timp, Florin Cîțu a explicat că în contextul pandemiei de coronavirus, când sectorul economiei este extrem de afectat, iar toate țările au oameni în șomaj, salariați dați afară sau care nu au unde să muncească, faptul că măsura creșterii cu 10% este încă luată în calcul e un lucru bun.

”Când sunt oameni care poate nu îşi găsesc locuri de muncă, şomajul explodează în Europa, economiile sunt la pământ şi totuşi facem acest efort”, a spus Florin Cîţu.

Explicația ministrului Finanțelor

”În primul rând, creşterea pensiilor, aşa cum a fost ea trecută prin Parlament, nu avea nici o sursă de finanţare. Guvernul socialist, aşa cum am prezentat părţi din document anul trecut, în noiembrie, a prezentat o notă în care spunea foarte clar că nu poate să crească pensiile fără să influenţeze, să destabilizeze bugetul şi propunea – e un document pe care îl voi prezenta – reeşalonarea creşterii. Deci toată lumea ştia acest lucru. Nu are nicio legătură cu creşterea economică. Chiar şi dacă am fi avut creştere economică de 4%, tot ar fi fost o bombă pentru stabilitatea economică”.

Totodată, Florin Cîțu a specificat că decizia efectivă de mărire a pensiilor nu îi aparține lui, ci Guvernului, care poate să opteze pentru o majorare de 40%, chiar dacă acest lucru ar dăuna masiv economiei.

Bineînţeles că poate fi o decizie politică de a creşte pensiile cu 40%, dar eu voi spune că în acel moment România o să fie închisă pe pieţele internaţionale, nu o să mai putem finanţa nimic (…), bugetul va exploda. Acest 10% este ceea ce eu spun că putem face în contextul în care creştem investiţiile”, spune Florin Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: